clint eastwood

Ezt a szuperhőst alakította volna szívesen Clint Eastwood

A filmipar az elmúlt néhány évben szuperhős-mániában szenvedett. A már-már unalomig túltolt produkciók ennek ellenére mágnesként vonzották a rajongókat a mozikba, hogy lássák, újabban mit tartogat számukra a Marvel és a DC. Clint Eastwood pedig óriási rajongója volt ezeknek a történeteknek. Bár Hollywood egyik legismertebb színésze valószínűleg többet ábrándozik saját ötletein, nemrégiben elárulta, hogy volt egy karakter, amit szívesen eljátszott volna.


Hosszú karrierje során, mind színészként, mind rendezőként Clint Eastwood elsősorban westernekben és drámákban jeleskedett, így nem sok helye volt a képregény-adaptációknak. De mint sok fiatalnak a képregények aranykorában, Eastwoodnak is megvolt a kedvenc karaktere, akit szívesen játszott volna a mozivásznon – írja a Far Out Magazine.

Ez is érdekelhet: Clint Eastwood szerint ez az egy dolog elengedhetetlen a jó filmekhez

Egy interjúban Eastwood felidézte, hogy azért utasította vissza Superman szerepét az 1978-as adaptációban, mert valójában egy másik hős érdekelte.

Azt mondtam: Superman? Nem, nem, az nem nekem való. Nem mintha bármi baj lenne vele. Valakinek ő az aduász, de nem nekem. Namor, a Torpedó, na őt mindig is szerettem. Gyerekkoromban megvolt az összes ilyen képregényem

– emlékezett vissza a színész.

A Bill Everett által megalkotott karakter, Namor a Fekete Párduc második részében mutatkozott be, aWakanda Forever című filmben, amelyet Tenoch Huerta játszott. Ám legelőször a Marvel Comics #1 1939-es számában jelent meg.

Olvasd el ezt is! 7 bokszfilm, amit mindenképpen látnod kell

Bár lehet, hogy a színésznek már túl késő – illetve méltatlan – lenne spandexruhát húzni és zöld vászon elé állni, hogy szembenézzen a gonosztevőkkel, rendezőként érdekes lehetne a víziója, hogy némi frissességet hozzon a szuperhősök világába. Azonban pár évvel ezelőtt, a CinemaConon tartott kérdezz-felelek során megkérdezték tőle, hogy lenne-e kedve képregény-adaptációt rendezni. A válasza azonban nem volt túl biztató.

Gyerekkoromban képregényeket olvastam, most már nem olvasok ehhez hasonló történeteket. Inkább a felnőtteknek szóló, komolyabb dolgokat kedvelem

– jegyezte meg.

A figyelmetekbe ajánljuk