Superman-képregeny
Getty Images

Majd egymilliárd forintért kelt el a világ első Superman-képregénye

Minden képregényrajongó álma egy hasonló példány.

Csak kapkodjuk a fejünket azokon az rekordösszegeken, amik a napokban dőlnek meg a különböző árveréseken. pár napja számoltunk be róla, hogy a videójátékok piacán is új csúcstartó született: egy mindenre elszánt rajongó egy Super Mario-játékért fizetett ki közel 200 millió forintot.

Most pedig a képregények között is új rekord látott napvilágot. Az internetes aukciókat bonyolító ComicConnect.com csupán most közölte, hogy 2018-ban egy magántranzakció keretében valaki 3,25 millió dollárt, nagyjából 986 millió forintot fizetett az első Superman-képregényért.

Az Action Comics amerikai képregénysorozat első, 1938 júniusi számáról van szó, amiben először ábrázolták a máig legismertebb szuperhőst, Supermant. Nem véletlenül nevezte a ComicConnect.com vezérigazgatója, Vincent Zurzolo is az Action Comics #1-et a szuperhős-műfaj kezdetének.

Az első kiadás egyébként Superman előtörténetével foglalkozik.

getty Images

Az előző rekord szintén egy jó állapotban lévő Action Comics #1 volt. Azt 2014-ben 3,2 millió dollárért vásárolták.

A dolog érdekessége, hogy a sorozatot annak idején több százezer példányban nyomták ki, de napjainkra csupán száz körüli darab maradt fent, amik közül sok nincs a legjobb állapotba – az új rekorder pedig az egyik legjobb minőségű példány.

(New York Post)


A figyelmetekbe ajánljuk