Elképesztő rekord dőlt meg a videójátékok piacán: egy Super Mario-játékért fizetett ki óriási összeget egy mindenre elszánt rajongó, amivel jócskán rávert az eddigi rekorderre, ami szinten egy Super Mario-játék volt.

Az előző csúcstartó nem sokáig lehetett a trónon, amit egy Super Mario Bros. 3 tartott eddig 156 ezer dollárral. A 2020 novemberében elkelt játékot most egy Super Mario Bros. Nintendo-kazetta körözte le, több mint négyszeres vételárral:

660 ezer dollárt, azaz 202 millió forintot adtak érte.

Az aukciós ház közlése szerint a NES-kazetta vételárán jócskán dobott, hogy műanyag védőtokban tárolták, és az eredeti kartondobozát sem bontották fel, amitől a játék hibátlan állapotban maradhatott meg. Arról nem is beszélve, hogy a kazetta rendkívül ritkának számít. 1986-ban gördült le egy olyan gyártási sorról, ami csak nagyon rövid ideig üzemelt.

Az, hogy ismét egy Super Mario-játék döntötte meg az eladási rekordot, nem meglepő: 2019 februárja óta egymásnak adják tovább a rekorderi pálcát, és a gyűjtők is megőrülnek a ritka darabokért.

A mostani, soha fel nem bontott példány egyébként a valaha volt legdrágább videójátékos gyűjteménytárgy is egyben, amit eddig egy 2020-ban eladott Nintendo Play Station vezetett 360 ezer dollárral (nagyjából 110 millió forinttal).


Friss

Lady Gaga lett a Dom Pérignon legújabb arca

Debütált a Dom Pérignon rosé 2005 limitált kiadású jeroboam palackja, amit nem mást, mint az többszörös Grammy - és Oscar-díjas énekesnő, Lady Gaga tervezett Nicola Formichetti divatigazgatóval.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk