Egy Bugatti belső tere

Illusztráció

Videón a Bugatti vadiúj, 24 karátos luxusszobra

A Bugatti és Asprey első kollaborációja egészen különlegesre sikeredett.


A Bugatti 2019-ben bemutatott La Voiture Noire nevű hiperautójának tiszteletére tervezett szobor 24 karátos rózsaaranyból készül, amelyet egy egyedi alapra szerelnek. A műtárgy dizájnját az autógyártó és a világhírű luxusékszereket, órákat tervező cég, az Asprey jegyzi.

A szoborhoz egy NFT is jár majd, amely egy QR-kódon keresztül és egy egyedi sorozatazonosítóval kapcsolódik a fizikai műhöz. A márciusban induló exkluzív dobás egy 261 kisebb sterlingezüst szoborkollekcióból álló sorozatot is tartalmazni fog, amelyek mind saját NFT-vel rendelkeznek. A 261-es számot azért választották, mert a La Voiture Noire végsebessége 261 km/óra.

Egy kis háttérinfó: a szobrot ihlető hiperautó egyike volt a márka négy Atlantic-modelljének, amelyek 1936-ban debütáltak. Az eredetileg Bugatti Type 57 SC Atlantic néven futó fekete autó, vagyis a La Voiture Noire eltűnt, és azóta mitikus státuszra tett szert a gyűjtők körében. Hét évtizeddel később az autógyártó bemutatott egy egyedi példányt a modellből, amely 13,4 millió dollárért kelt el.

A 2022 elején bejelentett Bugatti és Asprey partnerség célja, hogy a legendás cégek exkluzív műtárgyakat hozzanak létre. Az Asprey házon belüli ezüstművesei négy hónapot szentelnek majd a londoni műhelyükben az első kollekció megtervezésére. A fődarab vagy a többi 261 közös alkotás bármelyikének tulajdonosaként egy meghívásos microsite-on keresztül közelebbről is betekintést nyerhetünk a gyártási folyamatba.

Forrás: RobbReport


A figyelmetekbe ajánljuk