Széchenyi-fürdő
Fotó: Shutterstock

4+1 budapesti program novemberben, amit kár lenne kihagyni!

Budapest az év vége felé sem pihen: novemberben számos olyan programmal találkozhatunk majd, amit nem érdemes kihagyni. Ilyenből mutatunk most ötöt.


1. Budapest Showcase Hub, Akvárium

Ha a zene jelentene számunkra a kikapcsolódást, akkor remek választás lehet a november 2-4. között megrendezett BUSH, azaz Budapest Showcase Hub. Az Akvárium Klub ad otthont ennek a könnyűzenei koncertsorozatnak, ahol a legkülönfélébb műfajok képviseltetik magukat: esténként 13 országból érkeznek előadók, míg nappal szakmai előadásokon lehet majd részt venni.

Részletek itt.

2. Európai Art Mozi Nap

Moziterem Unsplash / Jonatan Moerman

Idén márnyolcadik alkalommal tartják meg az európai mozi ünnepét. A november 12-én tartott eseményen összesen 38 ország több száz mozija vesz részt. Ebből az alkalomból a főváros összes művészmozijában különleges filmcsemegékkel várják az érdeklődő filmszeretőket.

Részletek itt.

3. Budapesti Gyógyfürdők Napja

Sz\u00e9chenyi-f\u00fcrd\u0151

Fotó: Shutterstock

Budapest idén 150 éves. Ebből az alkalomból pedig a főváros méltán híres fürdőibe november 17-én mindössze 150 forintos jegyár ellenében juthatunk be.

Ezt is olvasd el! Nem is gondolnánk, mik a legolcsóbb városok, ha egy őszi kirándulásról van szó

Lényeges azonban tudni, hogy a jegyvásárlás november 4-én indul el és az összes részt vevő helyre előre meghatározott darabszámú belépő áll rendelkezésre. Emellett csak budapesti lakcímmel rendelkező részesülhet a kedvezményben, illetve személyenként csak két darab jegy vásárolható.

Részletek itt.

4. Garden of Lights, ELTE Füvészkert

Amennyiben szabadtérben töltődnénk fel a családdal, csodás fényshowra invitál minket a Füvészkert. Az Alice Csodaországban tematikájú multimédiás kiállítás október 20-ától egészen tavaszig várja az érdeklődöket. Késő őszi, karácsony előtti hetekben hangulatos élményben lehet részünk itt.

Részletek itt.

+1. Renoir-kiállítás, Szépművészeti Múzeum

Az impresszionalizmus egyik legnagyobb nevének műveit már szeptember óta megcsodálhatjuk a Szépművészeti Múzeumban, ám listánkról még így sem maradhat le. Pierre-Auguste Renoir festményeitközvetlenül a párizsi d'Orsay és Louvre termeiből szállították Magyarországra. A kiállítása 2024. január 7-ig tekinthető meg, de nem érdemes megvárni az utolsó hetek rohamait! Faleveket fújó őszi délutánokra csodás program!

Részletek itt.

Ezt is olvasd el! 3 Budapest-közeli kirándulóhely, ahova akár hétköznap délután is elugorhatunk

A figyelmetekbe ajánljuk