3 dolog, amit a férfiaknak meg kell tennie a tökéletes arcbőr érdekében

3 dolog, amit a férfiaknak meg kell tennie a tökéletes arcbőr érdekében

A férfiak bőrápolásának sem kell sem bonyolultnak vagy drágábbnak lennie, inkább csak következetesnek és rendszeresnek.


 Naponta kétszer arcmosás

Amikor reggel vagy lefekvés előtt elkezdjuk a bőrápolási rutint, mindig arclemosóval kell kezdeni, hogy megtisztítsuk a bőrt. Ezek a legegyszerűbb formában távolítják el a felesleges olajat a bőrről és a pórusok belsejéből.

Tehát, amikor felébredsz, le kell öblítened a párnahuzatodról és a tegnap esti hidratáló krémről átkerült olajlerakódásokat és esetleges baktériumfelhalmozódásokat. Este pedig öblítsd le a nap folyamán felhalmozódott szennyeződéseket.

A tisztítást végezheted a zuhany alatt vagy a mosdókagylónál, de mindenképpen tartogasd a zuhanyzás utolsó lépéseként, arra az esetre, ha kondicionáló vagy sampon kerül az arcodra, hogy ne tudja befészkelni magát a pórusaidba.

Hámlasztás hetente kétszer

Ez az a lépés, amely a legtöbb újoncot elriasztja, de semmi ok az aggodalomra. Lényegében a bőrsejtek hetente cserélődnek, de nem mindig bukkannak fel a bőr felszínére, amikor elhalnak. Pedig gyakran felhalmozódnak, és durva foltokat képeznek, illetve szintén bekerülnek pórusokba, és pattanásokat okoznak. Heti kétszeri hámlasztással biztosíthatod, hogy az elhalt sejtek eltűnjenek, míg az egészséges, ragyogó sejtek megkapják a megérdemelt fényt. Ez pedig ragyogóbb, fiatalosabb arcbőrt eredményez. Ráadásul a rendszeres hámlasztás segíthet halványítani a nap által hagyott sötét, valamint aknés foltokat.

A hámlasztásnak két különböző módja van: a fizikai és a kémiai hámlasztók.

De az utóbbit érdemes előnyben részesíteni. Mindkét típust az arclemosót követően használjuk; a fizikai peelingeket leöblítjük, míg a kémiai hámlasztókat általában a bőrön hagyjuk (néhány kivételtől eltekintve). Csak arra ügyelj, hogy ne hámlasztod túl, mivel ez károsíthatja a fiatal sejteket, amelyek még nem állnak készen arra, hogy elpusztuljanak.

 Napi kétszer hidratálás (reggel SPF-fel.) 

A hidratálás a harmadik és egyben utolsó lépés ebben a rutinban. A hidratáló krémek táplálják a bőrt, de sokkal inkább védekezők, mint aktívak. Rákerül a bőrre, és csapdába ejti a nedvességet az alatta lévő rétegekben, miközben megvéd a levegőben lévő szennyeződésektől is.

A reggeli hidratálásnak tartalmaznia kell SPF 30+ fényvédőt is, mivel így blokkolja a nap káros UV-sugárzását. Lefekvésig azonban lecserélheted a hidratálót egy hagyományos, nem SPF-es választékra.


A figyelmetekbe ajánljuk