Levideóztak egy dühös bölényt, aki arrébb pakolta a turisták autóit

Levideóztak egy dühös bölényt, aki arrébb pakolta a turisták autóit

A Yellowstone Nemzeti Parkhoz utazó turistákat az idei bölénylátogatás szokatlan módon figyelmeztette az autóbiztosítás fontosságára: az egyik bika ugyanis úgy döntött, hogy szarvával átrendezi kicsit a motorháztetőt.


A TouronsofYellowstone Instagram-fiókra feltöltött videóban láthatjuk, amint egy emberekkel teli autó áll a forgalomban, mivel egy hatalmas bölénycsorda közelített feléjük. Szerencséjükre az egyik turista elkezdett felvételt készíteni, mert ami ezután történt, azt nehezen hitték volna el a biztosítók – írja az IFLScience.

Ez is érdekelhet: Hihetetlenül ritka állatot sikerült levideóznia egy házaspárnak

A hatalmas bika a járműhöz lépett, majd a szarvával a felöklelte a kocsit. Az eset után készült képeken látható, hogy a bikának sikerült beszakítania a motorháztetőt. A hím bölények egyébként agresszívabbak lehetnek a párzási időszakban, ez megmagyarázza a bika hevesebb reakcióját.

Bár úgy tűnik, hogy a családnak egyszerűen csak balszerencséje volt, nincs hiány olyan esetekből sem, amikor a Yellowstone-i turisták a hivatalos tanácsok ellenére – és a józan eszüket sutba dobva – közeli találkozásra vállalkoztak egy bölénnyel.

Ez azonban nemcsak számunkra lehet életveszélyes lépés, hanem az állatok és azok kölykei is veszélybe kerülhetnek.

A figyelmetekbe ajánljuk