bobi kutya

Úgy tűnik, mégsem Bobi volt a világ legidősebb kutyája

A Guinness Rekordok Világszövetsége vizsgálja az esetet, mivel az állatorvosok kételkednek abban, hogy a portugál masztiff, Bobi valóban 31 éves koráig élt.

Bobi, a portugál masztiff 31 évesen bekövetkezett halála történelmet írt, mivel korábban egyetlen kutya sem ért el ilyen magas kort. A meglepődöttség azonban hamarosan szkepticizmusba csapott át, mivel az állatorvosok azon tűnődtek, vajon biológiailag lehetséges-e, hogy egy kutya 200 emberi évnek megfelelő évet éljen – írja a The Guardian,

Ez is érdekelhet:Öt megdöbbentő rekord kutyáktól


Amellett, hogy a média széles körben foglalkozott Bobi hosszú élettartamának titkával, az interneten intenzíven vizsgálták az 1999-ben készült képeket, amelyeken más színű mancsok láthatók, mint az október 21-én Portugáliában elhunyt kutyuson.

Az állatorvosok további kételyeket fogalmaztak meg: bár Bobi életkora szerepel a nemzeti kisállat-adatbázisban, ez általában a tulajdonosok önbevallásán alapul. Ezenkívül a genetikai vizsgálatok, amelyeket elvégeztek rajta, csupán annyit erősített meg, hogy idős, nem pedig a pontos életkorát.

Egyetlen állatorvos kollégám sem hiszi, hogy Bobi valójában 31 éves volt. Ez olyan, mintha egy ember több mint 200 évig élne, ami a jelenlegi orvosi ismereteinket figyelembe véve teljesen valószínűtlen. A rendkívüli állítások rendkívüli bizonyítékokat igényelnek, és semmilyen konkrét bizonyítékot láttunk az ügyben.

– közölte Danny Chambers, brit állatorvos és a Royal College of Veterinary Surgeons tanácstagja, aki egy 18 ezer tagú állatorvos-csoportot is vezet, majd hozzátette:

Mi egy tudományos alapú szakma vagyunk, így ahhoz, hogy a Guinness Rekordok Könyve megőrizze hitelességét és tekintélyét az állatorvosi szakma szemében, valóban szükségük van arra, hogy megcáfolhatatlan bizonyítékokat tegyenek közzé.


A figyelmetekbe ajánljuk