Négy teljesen bizarr városi legenda, amit eddig nem ismertél

Négy teljesen bizarr városi legenda, amit eddig nem ismertél

A városi környezetben terjedő pletykák a folklór egy különleges fajtáját, a városi legendákat szülik. Ezek a históriák a társadalom félelmét és szorongását tükrözik, ami pedig nyilván arra ösztönzi az embereket, hogy elhiggyék a vad és jócskán túlzó történeteket. Ebből gyűjtöttünk néhányat.


Nyusziember

A rejtélyes Colchester felüljáró

commons.wikimedia.org

Egy nyúljelmezbe öltözött férfi a jelentések szerint fejszével vagy baltával támadt emberekre a Colchester felüljáró környékén, a virginiai Cliftonban. A Nyusziember legendáinak egyes változatai megcsonkított holttestekről szólnak, míg néhányan arról beszélnek, hogy a szelleme megjelenik halloweenkor.

Loveland béka

commons.wikimedia.org

Ez a lény az ohiói legenda szerint egy humanoid kétéltű, amely a leírások szerint akár négy láb magas, és az ohiói Lovelandban látták mászkálni. A rejtélyes sztori többször is szárnya kelt a városban, legelőször 1955-ben, de egyesek még 2016-ban is „látták".

2014 májusában a Loveland béka legendából musical készült, címmel Forró átkozott! Ez a Loveland Béka!

Lovasszobor-legendák

pxhere.com

Ha a ló mindkét mellső lába a levegőben van, az azt jelenti, hogy a lovas meghalt a csatában. Ha csupán megsebesült, akkor a ló csak az egyik mellső lábát emeli fel. Abban az esetben, ha a lovas csatán kívül halt meg az állat egyik lábát se emeli fel.

Bár vannak példák arra, hogy a pataszimbolika igaz, arra is van precedens, hogy korántsem, mint például a Gettysburg National Military Parkban álló 1998-as James Longstreet-szobor esetében. A ló egyik lábát felemelte, de köztudott, hogy Longstreet nem sebesült meg a csatában.

Azokat az eseteket, ahol a lovas sorsa valóban korrelál a ló pataállásával, véletlen egybeesésnek kell tekinteni, mivel sok olyan eset van, ahol ez a szimbolika irreleváns.

Az Apple logó sötét oldala?

www.flickr.com

Az Apple, Inc. logójából kiharapott rész arra a ciánnal ízesített almára utal, amelyet Alan Turing matematikus és informatikus evett meg. Turing 1954-ben hunyt el, miután megevett egy ciánnal szennyezett almát. Hogy öngyilkosság vagy baleset volt-e, még mindig vitatott, de az ágya mellett talált félig megevett gyümölcs és az Apple, Inc. jól ismert logója sokak fantáziáját megmozgatta.

A legenda szerint az Apple alapítói így akartak tisztelegni Turing előtt.

De bármilyen szépen és inspirálóan hangzik is a történet, egyszerűen nem igaz. A sztorit maga Rob Janoff, a híres szimbólum megalkotója cáfolta meg. És minden találgatást eloszlatott azzal, amikor elárulta, hogy az ikonikus harapás azért történt, hogy a jel inkább almának tűnjön, és ne valami más kerekded gyümölcsnek.

A figyelmetekbe ajánljuk