Bíborszín remake

Közel 30 év után új feldolgozást kap az egyik legnagyobb klasszikus – itt az első trailer

Megérkezett az 1985-ös klasszikus, a Bíborszín remake-jének első hivatalos előzetese, aminek nem mellesleg Oprah Winfrey, Quincy Jones és Steven Spielberg a producere.


A Bíborszín üzenete az örömről, küzdelemről és a testvériségről már sokféle formában megjelent. Kezdve Alice Walker 1982-es Pulitzer-díjas regényétől az 1985-ös Steven Spielberg-filmen át, a 2005-ös színpadi musicalig és a 2016-os Tony-díjas felújításig. 2023 karácsonyán pedig érkezik a legújabb változat: egy nagyszabású filmmusical, amelyet az úttörő médiamogul Oprah Winfrey és a Black Is King rendezője, Blitz Bazawule irányít.

Ez is érdekelhet: Igazi klasszikusok: Morgan Freeman 5 kedvenc filmje

Úgy gondolom, hogy ez egy meghatározó alkotás lesz mindazok számára, akik ezekben az időkben reményt akarnak érezni, és megélni saját maguk diadalát és örömét

– nyilatkozta Winfrey.

Az eredeti történet az Egyesült Államok déli részén játszódik, és a fekete nők 1900-as évek eleji társadalmi helyzetébe nyerhetünk bepillantást. Ahogy a trailerben is látható, a történet új verziója, a főszereplő, Celie útkeresését követi majd végig a fekete zenetörténetét műfajain keresztül. Így biztos nem lesz hiány gospelből, jazzből és bluesból.

(Harpers Bazaar)

A figyelmetekbe ajánljuk