Morgan Freeman

Igazi klasszikusok: Morgan Freeman 5 kedvenc filmje

A színész olyan filmeket választott, amelyek nagyban befolyásolták pályafutását.

Morgan Freeman karrierjét keveseknek kell bemutatni. A sokoldalúságáról is ismert színészhez számos klasszikus kötődik: talán a Hetedikben és a Remény rabjaiban nyújtotta a legemlékezetesebb alakítását, de a Millió dolláros bébiben már Oscar-díjat is kapott, míg a Miss Daisy sofőrje a Golden Globe-díjat hozta el neki – és persze számtalan jelölést kapott már.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb filmjeit: Öt film az éppen 85 éves Morgen Freemantől, amit imádtunk

Az évek során Freeman számos sztárrendezővel dolgozott már együtt, többek között David Fincherrel és Steven Spielberggel. Kedvenc szerepének a kevésbé ismert Hamis riportot tartja, de tényleg a legnagyobb kasszasikerekben is láthatták már.

A Rotten Tomatoes egy régebbi interjúban megkérte a színészt, hogy nevezze meg az abszolút kedvenc filmjeit, függetlenül attól, hogy játszott-e bennük. Ahogyan az várható volt, Freeman olyan klasszikusokat választott, amelyeket abban az időszakban látott, amikor formálódott a mozik iránti rajongása.

Ezek között olyan nélkülözhetetlen filmek vannak, mint a King Kong 1933-as változata, valamint John Huston Moby Dickje.

Amikor arról a filmről beszélt, amely miatt végérvényesen a mozikba szeretett, a színész rögtön a King Kongot említette.

Az első számú kedvencem. Az első film, amit valaha láttam – hatéves voltam, mielőtt moziba mentem volna – , és az eredeti King Kong szerintem még mindig a legjobb feldolgozás

– mondta

Pár érdekesség a színészről: 8+1 érdekesség a születésnapos Morgan Freemanről

Bár a legtöbb filmet a 20. századi klasszikusok közül választotta, Freeman megemlített egy 21. század eleji alkotást Baz Luhrmanntól. Szerinte a Moulin Rouge! egy rendkívül jól sikerült alkotás lett, a vágás, a rendezés, a jelmezek: „egyszerűen minden tökéletes volt benne" – fogalmazott. A színész azt is elárulta, hogy nagy rajongója Clint Eastwood munkásságának, és az 1976-os A törvényenkívüli Josey Wales az egyik legnagyobb kedvence.

Morgan Freeman kedvenc filmjei

  • A törvényenkívüli Josey Wales (1976);
  • King Kong (1933);
  • Délidő (1952);
  • Moulin Rouge! (2001);
  • Moby Dick (1956).


A figyelmetekbe ajánljuk