Matt Reeves

Matt Reeves

A Batman rendezője sokáig nemet mondott a stúdió megkeresésére

Végül aztán úgy alakultak a dolgok, hogy már igent tudott rá mondani, rövidesen pedig a moziban is nézhetjük alkotását. Elárulta, mi volt az oka annak, hogy sokáig nem akarta elvállalni.


Matt Reeves, a Cloverfield és az utolsó két Majmok bolygója-film rendezőjének hamarosan bemutatják a nemes egyszerűséggel csak Batman címet kapó filmjét, ami nem fog kapcsolódni más szuperhősfilmekhez és a tervek szerint nem is folytatásoknak megágyazó eredetsztori. Mint most kiderült, Reeves ehhez ragaszkodott. Olyannyira, hogy amikor először megkereste a stúdió a dologgal, akkor nemet mondott, mert ezt nem tudták neki garantálni.

Mindennek ellenére végül találkozott Ben Affleckkel is, ugyanis még akkor keresték meg, amikor a színész nem csak még Batman volt, de tervben volt vele egy önálló film is. Reevesnek prezentálták ezt a tervet, amin már elkezdtek dolgozni, a rendező úgy írja le, mint valami, ami olyan, mint egy James Bond-film nagyon sok akcióval, ami egyben ezer szállal kötődik a DC szuperhősuniverzumához. Ő viszont úgy érezte, csak akkor tud egy jó Batman-filmet csinálni, ha személyessé teheti és csak a saját világában játszódna, nem egy nagyobb szuperhősuniverzuméban.

Ahogy viszont az idő telt, úgy változtak gyökeresen a tervek a Warner és a DC háza táján is. A közönség nem kért elég nagy számban az összefüggő DC-univerzumukból, úgyhogy menet közben tervet módosítottak, és elkezdtek egymással nem feltétlenül összefüggő filmeket készíteni inkább. Aztán megkeresték újra Reevest, garantálva neki azt, amit eredetileg akart, egyúttal teljes szabadkezet adva neki.

Vártak rám, aztán meg engedték, hogy megcsináljam ezt a filmet. Ezt a filmet akartam megcsinálni. Bármit is gondoljanak az emberek a filmről, a hibáiról, mind én vagyok az oka, nem erőltettek rám semmit.

(Forrás: Gizmodo)


A figyelmetekbe ajánljuk