Audrey Hepburn

Nézd meg Audrey Hepburn próbafelvételét, amit a Római vakációhoz készítettek!

Audrey Hepburn minden idők egyik legikonikusabb színésznője, aki a Római vakációban Ann hercegnő szerepét követően vált világhírű sztárrá. De mi történt a színfalak mögött? Íme!


Nem sok olyan színész van, aki teljes szinonimájává tud válni egy filmnek és egy szerepnek, de Audrey Hepburn az 1953-as Római vakációban nyújtott alakításának köszönhetően, egyike azoknak színészeknek, akik a szereppel és a filmmel annyira elválaszthatatlanul kapcsolódnak egymáshoz, hogy a kettő már-már egybeolvad.

Pedig a szerepet eredetileg Elizabeth Taylornak írták, amíg meg nem történt A beszélgetés.

A Római vakáció próbafelvételére 1951. szeptember 18-án került sor a londoni Pinewood stúdióban, Thorold Dickinson rendezésében. A filmesek leforgattak néhány jelenetet a forgatókönyvből, Paramount azonban azt is látni akarta, hogy Audrey valójában milyen, ha nem játszik szerepet, ezért készítettek vele egy interjút. A beszélgetést Barry Paris vezényelte le.

Paris így mesélt az elményéről:

Beszélt a háborús élményeiről, a szövetségesek arnhemi rajtaütéséről, és arról, hogy egy pincében bujkált. Mélyen megható volt.

A felvételeket látva William Wyler rendező beleszeretett Hepburnbe és viselkedésébe. Azt állította:

Minden megvolt benne, amit kerestem: báj, ártatlanság és tehetség. És nagyon vicces is volt. Teljesen elbűvölt, és azt mondtuk: igen, ez az a lány!

A figyelmetekbe ajánljuk