kelta aranyérmék németország

Az elmúlt évek legnagyobb múzeumi rablása: több millió dollárnyi aranyérmét vittek el

Közel 500 kelta aranyérmét loptak el egy német múzeumból, és a tolvajok kevesebb mint 10 perc alatt, riasztás nélkül távoztak.


Herbert Nerb polgármester elmondta, hogy a múzeum valójában egy rendkívül szigorúan őrzött hely, de a tolvajok minden kapcsolatot megszakítottak a rendőrséggel. A helyi tisztviselők megállapították, hogy a telefon- és internetkábeleket egy pár kilométerre lévő távközlési csomópontnál vágták el, és az egész régióban fennakadások voltak a betörést megelőzően – számolt be a RobbReport.

Ez is érdekelhet: Letartóztatták a férfit, aki Van Gogh-művet lopott

Az ellopott műemlékekre a manchingi múzeum alkalmazottai lettek figyelmesek még kedden, amikor észre vettek egy törött vitrint. A gyűjtemény mintegy 450 érmét tartalmazott. A rendőrség bővebb információkat nem közölt az ügyről.

Getty Images

A kelta kincs elvesztése katasztrófa. Az aranyérmék történelmünk tanúságaként pótolhatatlanok

– mondta Markus Blume, Bajorország tartomány művészeti és tudományos minisztere. Azt is megjegyezte, hogy a hatóságok az érmék összsúlyát mintegy 4 kilogrammra becsülik.

Ez is érdekelhet: A történelem legnagyobb bankrablásai

A különféle beszámolók szerint, hogy a múzeum biztonsági rendszere szerint az elkövetők hajnali 1:26-kor léptek be a kelta és római múzeumba, és kilenc perccel később, 1:35-kor pedig távoztak.

A figyelmetekbe ajánljuk