Rebecca Black időkaput nyitott 2011 és 2021 közé: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: slowthai - TYRON

Bemutatkozó lemeze, a kirobbanó kritikai sikerrel övezett Nothing Great About Britain a slowthai-t körülvevő világról szólt, az egyszerű kisemberek jogos düheként funkcionálva, második lemeze ennek a kvázi inverze, amit mi sem jelez jobban, mint a kontraszt a két cím között. A TYRON arról szól, mi zajlik slowthai-ban.



A két részre szedett album első fele a botrányos NME fellépése után készült és gyakorlatilag vaskos basszusokon menőzik a tőle megszokott, rakoncátlan sármjával, míg a második fele korábban készült és alapvetően csendesebb, szomorkásabb dalokat tartalmaz sok önvizsgálattal. De persze azért ezen az anyagon is kap egy dalt Nagy-Britannia Országos Egészségügyi Szolgálata sokszor kellően el nem ismert áldozatos munkája a brit rapper személyes sorai között.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

JPEGMAFIA tavaly év végén megjelent EP-jének folytatása bár elmarad attól a bangerkarneváltól, mint ami elődje volt, de nem kevésbé izgalmas.



Megérkezett a Judas and the Black Messiah filmzenéje, amihez egy rakás nagy volumenű előadó írt számot, többek közt Jay-Z, Nas és a legendás Rakim.


A hét dala: Rebecca Black (ft. Dorian Electra, Big Freedia & 3OH!3 - Friday (Remix)

Rebecca Black elővette hírhedt slágerét, ami a mai napig kísérti és úgy döntött, ha már feledtetni nem tudja, hát magáévá teszi. Ez a dal egyszerre szolgálja ki tökéletesen a 10 évvel ezelőtti dal iránt érzett nosztalgiánkat és egyben mutatja meg azt is, hogy zeneileg hol tart jelenleg a még mindig nagyon fiatal énekesnő.

A remixhez pedig segítségül hívta a szubkultúrának a krémjét is, amiben mostanság mozog. A new orleans bounce mestere, Big Freedia mellett tiszteletét teszi Dorian Electra is, akivel már dolgozott Black, továbbá a 3OH!3, az új verzió producere pedig Dylan Brady volt, a 100 gec egyik fele. Ha az eredeti 2011 tökéletes lenyomata egy időkapszulához, akkor ez 2021-é és a kortárs hyperpopé.

Ezeket se hagyd ki!

Danny Elfman tovább paráztat minket még Valentin-napon is, úgy tűnik, nagyon érik már, hogy az eredetileg filmzeneszerzőként ismert Elfman visszatérjen a könnyűzenéhez egy új albummal. Teezo Touchdown az előző poprockosabb dala helyett tapadós R&B-vel jelentkezett, Lil Texas pedig kifejezetten aktív mostanában, remélhetőleg ez idővel egy új albumot is eredményezni fog.

10 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk