Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Maggie Lindemann - PARANOIA

Az utóbbi időkben egyre inkább visszatért az ezredfordulós poppunk a nosztalgiának hála, Machine Gun Kelly például sikeresen rebrandingelte magát rapperből rocksztárrá. Ugyanakkor a legtöbb ilyen próbálkozás leginkább csak a zsáner legelcsépeltebb kliséinek felmelegítése, túl sok izgalmat nem tartalmaz.A Friends Go-val anno nagyot futó Maggie Lindeman is a poppunkhoz nyúlt első hosszabb anyagán, de ő nosztalgiavonatozás helyett kifejezetten izgalmas dolgokat művel a műfajjal. Helyenként hyperpopba nyúló, kreatív produkciós munkával tovább is gondolja a poppunkot, izgalmasan frissítve a hangzását, de megtartva a kamaszos báját, a saját stílusát létrehozva vele.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Még ki sem hűlt igazán Arca tavalyi nagylemeze, amit 2020 egyik legjobb albumának tartunk, rögtön egy új EP-vel kezdi az évet, ami 4 új dalt tartalmaz.Pár éve kaptunk egy közös albumot a reggaeton két legnagyobb sztárjától, Bad Bunny-tól és J. Balvintól. Megirigyelhette annak sikerét Anuel AA és Ozuna, ugyanis most ők is kiadták a maguk Watch The Throne-ját.A hét dala: Deb Never - Someone Else

Deb Never nosztalgikus indie hálószobapopját eddig is sajátos hangzása emelte ki a mezőnyből, ahogy egyszálgitáros dalait hip-hopos elemekkel tette izgalmasabbá. Az új kislemeze viszont minden eddiginél gazdagabb ilyen téren, eddigi legambiciózusabb eddigi anyagaként.

Az indierockot hip-hoppal és UK jungle-el is vegyítő, folyamatosan épülő és változó dala az eddigi legkomplexebb munkája dalszerzőként, ami újabb szintre emeli izgalmas zsánerkeveréseit. Hangulatilag pedig olyan, mintha hallottuk volna már valamikor a 2000-es években egy tinikomédia romantikus fináléja alatt.

Ezeket se hagyd ki!

Kevés dolog jelent meg az elmúlt héten, de az a kevés legalább elég jó. Billie Eilish közös dalt készített az Eufória kedvéért Rosalíával, amin spanyolul énekel, érdekesen olvasztva egybe kettejük stílusát. A Royal Blood hangzása egyre izgalmasabbnak tűnik a következő lemezre az új kislemez alapján, emellett pedig még a 3OH!3 is kiadott egy meglepően jó dalt.

9 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk