Nyugodt tér

Az őszi-téli időszakban, amikor hamar sötétedik és jóval hűvösebb az idő annál, mint amit még kellemesnek nevezhetnénk, sokszor az a legjobb program, ha inkább otthon maradunk és kuckózunk. Hogy mit is jelent a kuckózás? Pihe-puha takarókat, kellemes fényeket, filmnézést, jó könyveket, forró italokat. Válogatásunkkal ezúttal ehhez adunk néhány tippet.


A könyvespolc

qeeboo.com

Bár a könyvespolc kifejezés hallatán talán nem egy extravagáns, formabontó bútordarabra asszociálnánk, a Queebo terméke megköveteli, hogy újragondoljuk a fogalmat. A teknős alakú, szinte szoborrá váló bútor ugyanazt a funkciót hivatott betölteni, mint egy klasszikus könyvszekrény, de dekoratív és innovatív módon. A könyveket egy különleges sínrendszer tartja meg, amelyek az okos tervezésnek köszönhetően csak üres állapotban látszanak, amikor megpakoljuk a polcot könyvekkel, láthatatlanná válnak.

A gyertyatartó

Amara

Egy otthon többek közt a lágy, kellemes fényektől válik igazán otthonossá. A megfelelő világítás kiválasztása mellett ne feledkezzünk meg az apróságokról sem: az égősorokról és a gyertyafényről. A Pols Potten termékét ez utóbbihoz ajánljuk: a fémből készült, kecses, finoman kidolgozott gyertyatartó éjjel-nappal a lakás egyik legszebb dísze lehet, és még gyertya nélkül is jól mutat. Persze azért gyertyafénnyel együtt az igazi...

A tárolókosár

Amara

A Normann Copenhagen márka a minimalizmust ötvözi a funkcionalitással. A Shaker névre keresztelt tárolókosaruk is e két jelző szellemében készült. Kedvenc kanapénk mellé helyezve mindig kéznél lehetnek a Hamu és Gyémánt magazin Gyűjtői példányai, így ha szívesen lapozgatjuk kedvenc magazinunkat egy csésze forró tea társaságában, akkor érdemes egyet beszerezni belőle és a kanapé mellé készíteni.

Az alávássegítő játékok

Oliver Bonas

A pihenés fontosságát nem kell hangsúlyoznunk. Általában nem is az okozza a problémát, hogy az emberek ne lennének tisztában a megfelelő mennyiségű alvás fontosságával, hanem hogy sokan álmatlanul forgolódnak a matracukon lefekvés után. A Nuno alvássegítő játéka például nekik nyújthat megoldást, hiszen a játékos forma egyszerűbbé teszi az ellazulást. A csomagban lévő 50 lapra alvássegítő tippek, meditációs gyakorlatok, és naplózási feladatok kerültek.

A pléd

ambientedirect.com

A kuckózásban az a legjobb, hogy puha, kellemes tapintású dolgokkal vehetjük magunkat körbe. A tökéletes pizsama, papucs, és díszpárnák megtalálása mellett kedvenc plédünk kiválasztása is fontos, hiszen nem mindegy, mibe csavarodva nézünk filmeket vagy olvasunk. A Ferm Living Mirage fantázianévre hallgató takarója 100% pamutból készült, így rendkívül kellemes a tapintása, ráadásul a téli délutánok mellett a nyári esték szükséges kiegészítője is lehet a teraszon.


A figyelmetekbe ajánljuk