orvos maszkot és sztetoszkópot tart

Nem tud a járványról, pedig kétszer is koronavírusos lett

Egy tinédzser 10 hónapig kómában volt, így új információ lesz számára a koronavírus-járvány annak ellenére, hogy átesett már kétszer is a víruson.


A 19 éves angol Joseph Flavillt tavaly március 1-én elütötte egy autó, pontosan három héttel azelőtt, hogy Nagy-Britanniában elkezdődtek volna az első lezárások. Ezt követően pedig 10 hónapon keresztül kómában volt. Ez idő alatt kétszer is átesett a koronavírus-fertőzésen, sikerrel túlélve mindkettőt, nemrég pedig felébredt a mesterséges altatásból. Gyakorlatilag átaludta eddig a teljes járványt, amiről nem tud semmit.

Családja még nem tudja, hogyan közölje vele, mi mindenről maradt le, hisz egészen elképzelhetetlen dolgok történtek az elmúlt év során. Nagynénje ezt mondta:

Fogalmam sincs, honnan kezdjük. Egy éve ha valaki elmondta volna, mi fog történni az év további részében, tuti nem hittem volna neki. Fogalmam sincs, hogy Joseph hogyan lesz képes megérteni mindazt, amin keresztülmentünk.

A család nem találkozott még a fiúval azóta, hogy visszatért az eszmélete. A srác képes már mozgatni a nyelvét és mosolygással, meg pislogással képes kommunikálni is, ugyanakkor még korai fázisában van a rehabilitációnak egyelőre. Családja ugyanakkor ha látogatni még nem látogathatta, beszélni már beszélt vele az internet segítségével.

Ugyanakkor még nem jutottak el odáig, hogy elmagyarázzák neki, pontosan miért is nem tudnak ott lenni személyesen. Egyelőre annyit árultak el neki, hogy koronavírus-prevenciós szabályok miatt történik mindez, majd csak akkor tervezik bővebben megértetni vele, mekkora mértékű a járvány, ha már személyesen is találkozhatnak vele. Egyelőre még nem akarták leterhelni vele.

(Forrás: Guardian)


A figyelmetekbe ajánljuk