olasz kórház

Az ölelések szobájaként elhíresült helyszín az olaszországi Domenico Sartor idősek otthonában fejlesztették ki először.A koronavírus elleni speciális fertőzésgátló műanyag függönyén keresztül tulajdonképpen érintésmentesen ölelhetik meg egymást a kórházba került emberek, akik ilyen módon mégis elkülönülnek a szeretteiktől és védve vannak a fertőzés kockázatától.

A családtagokkal való fizikai kapcsolat segít a betegek jobb szellemi és érzelmi állapotában, ami elősegíti a vírussal megfertőzött betegek ápolását is, adta hírül az ansa.it portál.

olasz k\u00f3rh\u00e1z

ansa.it

Olaszországot amúgy különösen rosszul érinti a világjárvány. A tavaszi első hullám alatt a világsajtó napi hírei között volt a mediterrán ország, hiszen Európában akkor magasan a legfertőzőtebb állam volt. Bár nyáron kicsit fellélegezhettek, novemberre azonban ismét növekedni kezdett a napi igazolt fertőzöttek száma, a 24 óra alatt elhunytaké pedig november 11-én rekordot is döntöt: 623 személy vesztette életet aznap. Ilyen magas számot utoljára áprilisban mértek.

A figyelmetekbe ajánljuk