Az ölelések szobájaként elhíresült helyszín az olaszországi Domenico Sartor idősek otthonában fejlesztették ki először.A koronavírus elleni speciális fertőzésgátló műanyag függönyén keresztül tulajdonképpen érintésmentesen ölelhetik meg egymást a kórházba került emberek, akik ilyen módon mégis elkülönülnek a szeretteiktől és védve vannak a fertőzés kockázatától.

A családtagokkal való fizikai kapcsolat segít a betegek jobb szellemi és érzelmi állapotában, ami elősegíti a vírussal megfertőzött betegek ápolását is, adta hírül az ansa.it portál.

olasz k\u00f3rh\u00e1z

ansa.it

Olaszországot amúgy különösen rosszul érinti a világjárvány. A tavaszi első hullám alatt a világsajtó napi hírei között volt a mediterrán ország, hiszen Európában akkor magasan a legfertőzőtebb állam volt. Bár nyáron kicsit fellélegezhettek, novemberre azonban ismét növekedni kezdett a napi igazolt fertőzöttek száma, a 24 óra alatt elhunytaké pedig november 11-én rekordot is döntöt: 623 személy vesztette életet aznap. Ilyen magas számot utoljára áprilisban mértek.

Friss

Szólóalbumot ad ki a Blur és a Gorillaz frontembere

Már meg is érkezett az első kislemez Damon Albarn új albumáról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk