leterhelt orvos

„Hősöknek hívtatok minket. De a hősök nem ezt érdemlik" – videón üzentek a kórházi dolgozók

Lehet, hogy kényelmetlen a maszkot viselni, és már mindenkinek elege van a járványból, de a kórházi dolgozók ennél is nagyobb gondban vannak.


A koronavírus-járvány tavasszal kezdődő első hulláma alatt ellepték az internetet a társadalom orvosok és ápolók melletti kiállásának legkülönbözőbb fajtái. Szimbolikus tapsvihar a karanténba költözött lakóktól, adományok, felajánlások és a közösségi médiában támogató képek, videók.

Azóta beköszöntött a második hullám, és ugyan senki nem vitatja a kórházi dolgozók emberfeletti teljesítményét, mégis a támogató üzenetek látványosan megcsappantak. Az emberek nagy része látványosan „beleunt" a járványhelyzetbe, és a tavasszal szigorúan betartott szabályokat mára a többség félvállról veszi.

Pedig attól még a kórházak zsúfoltig tele vannak betegekkel, az ott dolgozók pedig világszinten megszakadnak a munkába.

Beszédes, hogy erre a problémára már az egészségügyi dolgozóknak kell felhívni a figyelmet. Ezért fogott most össze az Egyesült Államokban több mint száz kórház, hogy közösen kérjék meg az embereket pár olyan egyszerű szabályra, ami megkönnyíti a véges erőfeszítéseiket.

Egy érzelmes videóban figyelmeztetnek pár könnyen betartható dologra: elsősorban a maszk viselésére, a kézmosásra és ha lehet, akkor a távolságtartásra.

A videóban látható szöveg pontosan leírja a helyzet súlyosságát:

„Hősöknek hívtatok minket. De a hősök nem ezt érdemlik. Keményen küzdöttünk a közösségeink védelme érdekében. Hónapról hónapra. A pajzsaink megkoptak. Elhivatottságunkat megkérdőjelezik. Mégis csináljuk tovább, mert valóban szeretnénk látni a járvány végét. Naponta tűzbe tesszük az életünket, hogy ti biztonságban legyetek. Szóval, ti is tegyetek valamit értünk. tegyen valamit értünk. Viselj maszkot."

Az Egyesült Államokban eddig 11,8 millió koronavírus-fertőzöttet azonosítottak és több mint 250 ezer fertőzött vesztette életét.

A figyelmetekbe ajánljuk