koncert tÖmeg emberek színpad

A jelentkezők teszteltek, továbbá vállalkoztak rá, hogy folyamatos jelentést adnak arról a kutatóknak, hogy a koncertet követő hetekben megfertőződtek-e.


2020-ban Németországban már rendeztek három koncertet kísérleti jelleggel, azt vizsgálva, hogy az egész lakossághoz képest a megfelelő járványügyi óvintézkedések szigorú betartása mellett nagyobb arányban terjed-e a koronavírus egy ilyen zártabb rendezvényen. Akárcsak a Barcelonában ezer fővel teszt jelleggel tartott Primavera fesztivál, úgy a német kísérletek is azt igazolták, hogy megfelelő szellőztetés és maszkok mellett nem terjed jobban a vírus.

Most egy újabb kísérleti koncertet tartottak Barcelonában, ezúttal már 5 ezer fővel. A jelentkezők vállalták, hogy tesztelnek a show előtt, akinek pedig pozitív lett a tesztje, az kapott egy üzenetet az nap, hogy mehet. A helyszínen maszkokat osztogattak, csak abban lehetett részt venni. Emellett a résztvevők a későbbiekben tájékoztatják a kutatókat az állapotukról. A Love of Lesbian nevű banda lépett fel egyébként.

Spanyolországban jelenleg szigorú szabályozások vannak életben, 4 főnél nagyobb társaságban tilos zárt terekben tartózkodni. Ezzel a koncerttel valószínűleg azt vizsgálják, milyen enyhítések lennének biztonságosak. Az eddigi eredmények alapján szigorú szabályozással nem jelentenek nagyobb veszélyt a koncertek.

(Forrás: Dazed)

A figyelmetekbe ajánljuk