A nem mindennapi látványt sikerült egy éppen arra járó turistának megörökítenie.


A lélegzetelállító videót a guatemalai Fuego vulkánról készítette egy turista az Acatenango vulkánról nézve. A felvételen pedig láthatjuk, amikor az épp kitörő tűzhányóba egy óriási villám csap.

A vulkánkitöréseknél egyébként nem ritka eset, hogy a súrlódó részecskék generálta elektromos töltések villám formájában sülnek ki. Azonban pontosan abban a pillanatban elcsípni az esetet bravúros teljesítmény, sok-sok szerencsével.

A Fuego (spanyolul: tűz) Guatemala déli részén, ez az ország legaktívabb tűzhányója, veszélyességi fokozata 14-es. A 2018. június 3-i nagy erejű kitörés következtében legalább 99 ember vesztette életét.

(Liner)

Friss

Egy kutatás szerint ma már leginkább a kultúra befolyásolja az evolúciót

Egy friss tanulmány megállapítja, hogy az emberi fejlődésben gyorsabbak a kultúra okozta változások a genetikai változásoknál.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Renson

A tökéletes nyári pillanatok elengedhetetlen kellékei (x)

Végre megérkezett a nyár, gondtalanul sütkérezhetünk a napon, grillezhetünk a családdal, olvashatunk a szabadban jéghideg limonádét kortyolgatva. A minőségi időtöltéshez pedig elengedhetetlenek a tökéletes szabadtéri felszerelések, amelyek nem csupán funkcionálisak, de szépek is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A halász, akit lenyelt egy bálna, majd kiköpte

A halász, Michael Packard éppen búvárkodott, amikor a massachusettsi Provincetownnál 30-40 másodpercre a tengeri óriás szájába került.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk