Olaszország délkeleti régiójában, Pugliában vadmacskára vadásznak a hatóságok.

Acquaviva delle Fonti polgármestere, Davide Carlucci felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el a település környékén lévő mezőket, valamint eltörölt minden sporteseményt és mezőgazdasági tevékenységet is arra az időszakra, amíg el nem kapják a párducot – írja a The Guardian

A város körül folyamatosan rendőrök és erdészek járőröznek, de eddig még nem jártak sikerrel. Ők azt javasolták a helyieknek, hogy zárják el állataikat is, hiszen a vadmacska bármilyen hangtól megijedhet, amitől agresszívvá válik és életveszélyes lehet.

Egyelőre nem tudni, hogy honnan szökött meg. Az állatorvosok szerint a párduc nagyon gyorsan mozoghat, miközben nagy eséllyel zsákmányt keres magának.

Ám nem az első párduc vadászat a régióban.

2020 januárjában történt hasonló eset, akkor egy maffiózó kedvtelésből tartott fekete párduca szökött meg. Tavaly nem találták meg a ragadozót, így a hatóságok szerint nem kizárt, hogy ugyanaz a párduc bukkant fel ismét.

Friss

A virtuális valóság révén megismerhetjük az emberi pszichét is?

A virtuális valóság biztos pont lehet az emberismeretben a jövőben.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A fűszerek rengeteg egészségügyi hatással bírnak

A gyömbér, kurkuma és fahéj csak néhány azon fűszerek közül, melyek jelentősen javíthatják egészségünket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 dolog, amit soha nem szabad elfelejtened, ha depresszióval küzdesz

A depresszió elszívhatja az energiánkat, üresnek és fáradtnak érezhetjük magunkat. Ez pedig az élet minden területén megnehezít a mindennapjainkat. Vannak azonban apró lépések, amelyekkel jobban kontrollálhatjuk érzéseinket, ezzel javítva az általános közérzetünket. Ebből gyűjtöttünk össze négyet!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk