Hangulatos világítás, állítható támlájú ülések, tükrök és ablakok – Richard Branson brit milliárdos űrturizmusban érdekelt cége, a Virgin Galactic leleplezte az utasszállító űrrepülőjének belsejét.


Egyre közelebb az álomhoz

Richard Branson 2004-ben alapított Virgin Galactic vállalkozása egyre közelebb jut ahhoz, hogy turistákat vigyen az űrbe. Bár egy 2014-es tragikus baleset visszavetette a projektet, a tavalyi tesztrepülések során a rakétameghajtású űrrepülővel már elérték a 80 kilométeres magasságot, amit hivatalosan is űrnek neveznek. A VVS Unityra már közel 400 ember foglalt helyet, a híresztelések szerint jegyenként több mint 200 ezer dollárért.

Szuperszonikus élmény

„Amikor megalkottuk a Virgin Galacticot, abból indultunk ki, mi lenne az optimális fogyasztói élmény, és eköré építettük az űrhajót" – nyilatkozta Richard Branson. A kabint minimalista design jellemzi, kék és fehér színdominanciával, a mennyboltot és az óceánt idézve. Az űrrepülőben hat utas számára biztosítanak helyet, és minden üléshez két Földre néző ablak tartozik. Az ülésekkel az utasok – a fel és leszállás kivételével – szabadon mozoghatnak a kabinban a súlytalanságot megtapasztalva.

A fenti filmben ízelítőt adnak, milyen lehet az űrrepülő kabinjában utazni.


Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk