Az idei Highlights of Hungary rendhagyó lesz, ugyanis a rendezvény történetében most először mindkét díjazott pénzjutalomban részesül.

Az elismeréseket február 25-én egy nagyszabású, online formában megtartott eseményen adják majd át, az este házigazdái pedig Buda Marci és Rátonyi Kriszta lesznek.

Kategóriák nélkül „versenyezhetnek" a jelöltek a Highlights of Hungary-n – a non-profit kezdeményezés 2013 óta gyűjti össze az adott év leginspirálóbb magyar teljesítményeit –, ugyanis a nagykövetek szabadon válogathatták ki a számukra meghatározó történeteket / eseményeket 2020-ból. Az összesen 55 jelöltet a kultúra, a sport, a tudomány, a civil és állami szervezetek, valamint az üzleti világ képviselőiből állították össze, a közönség pedig közülük döntheti el, hogy ki vigye haza a fődíjat.

2021-ben a közönség mellett a Highlights of Hungary nagykövetei is kiválasztanak majd egy olyan jelöltet a mindennapok hősei közül, aki díjazásban részesül.

Az idei válogatásba került többek között a Hosszúlépés Wonder Woman Budapest kezdeményezése, melynek célja, hogy több női szobor kapjon helyet fővárosunkban. Szavazhatunk még az Európában egyedülálló TeatRom Színházi Fesztivál, és a magyar HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, de várja a voksokat az Országos Mentőszolgálat dolgozói is.

Jelölt lett a közösségi zeneoktatást kínáló Superar Zeneművészeti Program, és az Instagramon népszerű @síkidegvagyok, a kültéri kondieszközök gyártásával hírnevet kivívott HardBody Hang, vagy a KIKAPCS. Alapítvány is. A kultúra és szociális teljesítmények mellett a sport is jelen van, Fucsovics Márton, Görbicz Anita, Sterbik Árpád és a magyar válogatott fiatal tehetsége, Szoboszlai Dominik is várja a közönségszavazatokat.

Díjátadón zenélni fog a Carson Coma és Dzsúdló, Lábas Viki, Járai Márk, Romhányi Áron, és Pál István "Szalonna" is.
Az idei nagykövetekről pedig íme, néhány információ:
  • Farkas Richárd – az őriszentpéteri Pajta Bistro séfje
  • A Pet kupa csapata – az első olyan kezdeményezés a világon, ami a környezetszennyező anyagok felhasználásával küzd a környezetszennyezés ellen
  • Takács Ákos – a Red Bull marketingmenedzsere, a Pilvaker alapítója
  • Törőcsik Franciska – Bujtor István-díjas színművész.
  • Háfra Noémi – magyar válogatott, junior világbajnok kézilabdázó, FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa
  • Trellay Levente – a 100sparks alapítója, a TELEP és a Konyha csapatának oszlopos tagja
  • Marsalkó Dávid – többszörös Fonogram- és Petőfi Zenei díjas előadóművész.
  • Mádai Vivien – televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető.
  • Martinkó József – újságíró, építészet- és designkritikus, az Octogon magazin főszerkesztője.
  • MIKI357 – az egyik legjelentősebb magyar kliprendező, a Magyar Klipszemle megalapítója, elismert reklámfilmes.

Friss

Nicolas Lefaudeux

Az univerzum valójában egy önmagát tanulmányozó mesterséges intelligencia?

Microsoftnál dolgozó fizikusok úgy gondolják, hogy az univerzum egy önállóan tanuló gép.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk