jorginho

Ezek után akár az Aranylabda komoly esélyeseként is számolhatunk vele.


Miután Ventura irányítása alatt az olaszok szégyenszemre még ki sem jutottak 2017-ben a 2018-as világbajnokságra, Roberto Mancini olyannyira rendbe szedte 2021-re a csapatot, hogy most megnyerték történelmük második EB-jét. A reformja pedig azzal kezdődött, hogy megtette Jorginhot a csapat fix pontjának, aki mélységből irányítja a csapatot, ahogyan azt mondjuk Pirlo tette.

Jorginho pedig igencsak meghálálta a bizalmat, ugyanis megdöntötte a lefürkészett labdák örökrekordját egy torna alatt. 25 alkalommal fülelte le az ellenfél passzát, labdát szerezve, ezzel megfosztja eddigi trónjától Marcel Desailly-t, aki 1996-ban 24-et produkált. Az örökranglista 4. helyén egyébként egy másik olasz, Daniele De Rossi található 22-vel a 2012-es EB-ről, ő a szakmai stáb tagjaként szintén ott volt a tornán ezúttal is. Szóval volt lehetősége Jorginhonak az egyik legjobbtól tanulni.

Jorginho ezzel egyébként azon szűk elit tagja lett, akik EB-t és Bajnokok Ligáját is nyertek, ráadásul ő ugyanabban az évben, akárcsak Emerson Palmieri, aki szintén pályára lépett az olaszok színeiben. Ugyanakkor Jorginho az egyetlen idén, aki pályára lépett az EB- és a BL-döntőben is idén, mindkét sikerben nagy szerepet vállalva. Úgyhogy elkezdhetünk számolni vele akár Aranylabda-esélyesként is. A brazil-olasz egykori Napoli játékos küzdelmekkel teli, de igencsak konzisztens karrierje legjobb évét tudhatja magáénak.

A figyelmetekbe ajánljuk