A Chelsea FC tulajdonosa nem spórolt ki semmit legújabb szerzeményéből.

Az egyik legismertebb orosz milliárdos, Roman Abramovics 15 év után lecseréli korábbi luxusjachtját. A világ 134. leggazdagabb emberének korábbi, 2005-ben épült hajójára sem lehetett panasz: a 160 méteres Eclipse nevű jacht a világ legnagyobb és legdrágább ilyen járműve volt.

Az orosz-izraeli milliárdos köztudottan rajong a hatalmas luxushajókért, amit most egy újabb monstrummal bizonyít. A Solaris névre keresztelt hajója lassan elkészül, amit a Lloyd Werft hajóépítő cég kivitelezett Brémában. Meglepő, hogy a mostani hajója kisebb, mint az Eclipse volt: „csupán" 140 méteres.

Természetesen ez még mindig a megajachtok kategóriájába tartozik.

Sajtóinformációk szerint Abramovics 430 millió fontot (nagyjából 179 milliárd forint) fizetett az építésére, aminek nagy része a luxusfelszereltségre ment el. A motorerőt se spórolta ki az orosz oligarcha: a világ legerősebb jachtjaként akár 33 kilométer per órás sebességgel lesz képes haladni, ami egyedülálló a hasonló méretű járműveknél.

Nyolc fedélzeti szinten és 48 kabinban 36 vendég kényelmesen elfér a 60 fős személyzet mellett. Ezen kívül még két darab helikopterleszálló, moziterem, úszómedence és wellness-részleg is épült a gigantikus hajóra. Ha minden a tervek szerint halad nyárra már elkészül, hogy Abramovics kihajózhasson a szezon kezdetén.

Related Articles Around the Web

Friss

Danny DeVito lesz az ördög Audrey Plaza sorozatában

Audrey Plaza az ördög lányát fogja alakítani, aki éppen az antikrisztust neveli.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk