netflix laptop kéz

Jófejek vagyunk, ha a Netflix-előfizetésünk megosztásáról van szó

A streaming szolgáltatások esetében, különböző előfizetői csomagokat, változó mennyiségű felhasználó használhat. De vajon kivel osztjuk meg fiókjainkat? És miért?


A Kaspersky digitális komfortzónáról szóló beszámolója alapján leginkább lakótársainkkal vagyunk jófejek, a válaszadók 46 százalékának ugyanis nem jelent problémát, ha meg kell osztania Netflix-, HBO GO- vagy esetleg Amazon Prime-előfizetését azokkal, akikkel egy légtérben él. Egyharmaduk, vagyis 32 százalékuk azonban biztonságban már nem érzi magát, mivel nem ismeri lakótársai tartalomfogyasztási szokásait.

Utóbbi azért adhat valós okot a félelemre, mivel ilyen esetekben nem egy, hanem akár több ember is elveszítheti személyes és egyben szenzitív adatait – a válaszadók 13% bevallotta például, hogy úgy használták szomszédaik Wi-Fi hálózatait, hogy azok erről valójában nem is tudtak. Talán nem is véletlen, hogy minden ötödik válaszadó pont azért aggódik, hogy valaki a tudta nélkül csatlakozik a vezeték nélküli internethez, míg 63% attól tart, hogy valaki az interneten keresztül átveszi az irányítást eszközei felett.

A kutatás végül arra a megállapításra jutott, hogy az online szolgáltatásoknak összetartó ereje lehet azok számára, akik hajlandóak megosztani másokkal személyes felhasználói fiókjaikat.

A figyelmetekbe ajánljuk