férfi gitárral a nyakában sárga ruhában

Viselte lemezborítón és élete legjobb koncertjén is.


Jimi Hendrix első albumának borítóján, az Are You Experienceden látható a gitárlegendán egy rózsaszín boa, amit később a legendás 1967-es Monterey Pop Fesztiválon is viselt. A zenész ezt a fellépését tartotta élete legjobbjának, a boának pedig mágikus szerencsehozó erőt tulajdonított. A fesztiválos fellépése után viszont Karl Ferris fotósnak adta ajándékba.

Ferris most a zenész halálának ötvenedik évfordulójára úgy döntött, hogy megválik a kiegészítőtől néhány róla készített fotó mellett, ezzel szeretne adózni az emléke előtt. A licit 15 ezer dollárról, vagyis körülbelül 4,5 millió forintról indul, ennyi pénzért remélhetőleg tényleg szerencsét fog hozni új tulajdonosának.

emberek sz\u00ednes ruh\u00e1ban nagy g\u00f6nd\u00f6r hajjal

az Are You Experienced borítója

Track Records

A kérdéses boa egyébként Hendrix első lemezének borítóján sárgának tűnhet. Ferris, aki annak az albumnak a fotósa is volt, elárulta, hogy ennek az infravörös film az oka, amit használt a felvételhez. Így bár rózsaszín eredetileg, a borítón sárga lett, akárcsak több másik fotón is, ami a ruhadarabról készült – írja az NME.

A figyelmetekbe ajánljuk