Óriási jégfákat készít egy indianapolisi család
Közel hatvan éve, 1961 óta díszíti minden évben jégfa a Veal család kertjét. A gyönyörű monstrum odavonzzák a környék látogatóit.


Amit a Veal család alkalmaz a fák elkészítéséhez, az tulajdonképpen jégszobrászat. Hogy készül egy jégfa? Az előre elkészített faszerkezethez víztömlőket rögzítenek, a kiömlő víz pedig a fagyos éjszakák leple alatt jéggé változik, így alkotva különös szobrokat.

Az egész 1961 telén kezdődött, amikor Vierl G. Veal reggel azt vette észre, hogy a jégcsúszkának kitett vizet a szél a bokrokra fújta, majd megfagyott, így gyönyörű szobrok jöttek létre. 1965-ig a bokrokkal kísérleteztek, majd ezután a család egy fából készült szerkezetet épített, és ez lett az alapja a későbbi szobroknak.

A szerkezet kötőzsinórból és fadeszkákból áll össze, a víztömlőkön pedig fúvókák vannak. Amikor eléri a hőmérséklet a fagypontot, bekapcsolják a tömlőket. A vizet a család tavából szivattyúzzák ki. A jégfák általában elérik a 40 méter magasságot, januárban szokták létrehozni őket.

A még elbűvölőbb hatás érdekében a Veal család vízzel vegyített ételfestéket szokott a jégszobrokra permetezni. A jégfa megtekintéséért nem számolnak fel semmit a készítők, sőt, ők maguk szokták áthívni a környékbelieket. A Veal család jégfáit megcsodálhatjuk az Instagram-fiókjukon keresztül.

Forrás: odditycentral.com

A figyelmetekbe ajánljuk