A Fuji-hegy Japánban

Több mint 99 százalékkal csökkent a Japánba érkező külföldi látogatók száma szeptemberben a 2019-es év azonos hónapjához képest. Az ország január óta megtiltotta a külföldi utazók többségének a beutazást az országba, kivételt képeznek azok, akiknek különleges okuk van a belépésre.


A Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet (JNTO) szerint a becsült külföldi utazók száma a múlt hónapban mintegy 17 700 volt, ami 99,2 százalékos csökkenést jelent 2019 szeptemberéhez képest, amikor 2,27 millió látogató érkezett az országba. A becsült számok szerint 4000-en érkeztek Kínából, 2200-an Dél-Koreából, 1700-an az Egyesült Államokból és 1000-en Vietnamból – írja a Travel Daily.

A COVID-19 járvány mellett a japán kormány a növekvő olajárakat is figyelemmel kíséri, ami esetleg megemelheti a tömegközlekedés költségeit, és újabb csapást mérhet a turisztikai ágazatra.

A turisztikai kereslet hirtelen elpárolgott a járvány miatt. Most, ahogy a tél felé haladunk, a magasabb kerozinárak nagy problémát jelentenek majd. Ráadásul az emelkedő üzemanyagköltségek hatással lehetnek a tömegközlekedésre

– mondta Koichi Wada, a Japán Turisztikai Ügynökség megbízottja.

Wada elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben a Turisztikai Ügynökség készen áll arra, hogy különböző pénzügyi támogatással segítse a vállalkozásokat.

A figyelmetekbe ajánljuk