Babákkal keltette újra életre a kihalt falut egy japán nő

Japán egyik leglakatlanabb, Sikokut nevű szigetének egyik falujában 18 éve nem született gyerek. Nagaro egyetlen iskolája 12 éve zárt be, a végzett tanulók szüleikkel együtt pedig elköltöztek.cnn

A településen csupán két tucatnyi idős ember maradt. Egy őszi nap azonban változást hozott Nagaro életében: egy tetterős hölgy, a 70 éves Ayani asszony hazalátogatott, aki – bekukkantva az iskolaablakon – szemét behunyva, a valaha zsibongó tanteremről álmodozott.

Az álomból végül valóság lett. Ayani asszony úgy döntött, előbb benépesíti az elhagyott iskolát, majd az egész faluba „embereket" telepít. Az iskolapadokba gyereknagyságú babákat ültetett, a sporttelepre – régi fényképek alapján – a japán iskolai sportfesztiválokat idéző ruhákba öltöztetett és sportszerekkel játszó gyerekeket állított. Csak ő egymaga 40 babát készített.

A falu többi lakója is kedvet kapott, és sorra benépesítették a település minden zugát gyerek- és felnőttbabákkal. Ma már mintegy 350 „lakója" van Nagaronak, míg a valaha itt élők alig háromszázan voltak. A teleülés bel- és külföldön is óriási népszerűségre tett szert, egye többen keresik fel. A látogatók az utcákon, tereken, életszerű helyzetekben „találkozhatnak" a régi lakókkal, akik mosolyogva fogadják őket – adta hírül a CNN.

A figyelmetekbe ajánljuk