Sean Connery egy Aston Martinnal fotózkodik az 1964-es Goldfinger című film forgatásán

James Bond és az Aston Martin régóta jó viszonyt ápolnak, a brit márka pedig gondoskodni szeretne arról, hogy ezt semmiképp ne felejtsd el.Alig több mint egy hónap múlva kerül bemutatásra a franchise 25. alkotása, a Nincs idő meghalni(No Time To Die), az Aston Martin pedig egy rövid YouTube-videót tett közzé Licence to Thrillcímmel, amely kiemeli, hogy autóik hányszor szerepeltek már a közkedvelt filmsorozatban - írja a RobbReport. Természetesen a DB5-ös is kiemelt szerepet kap.

Az Aston Martin egyik klasszikusa először az 1964-es Goldfingerben tűnt fel a világhírű MI6-ügynök „segítőjeként" a filmvásznon. Ian Fleming azonos című könyvében a 007-es valójában egy DB Mark III-at vezet, de a filmes adaptációban egy ezüst nyírfa színben pompázó DB5-öst kormányoz.

Az akkoriban Sean Connery által alakított, rendkívül elegáns Bond és az pazar Grand Tourer párosánál kevés menőbb dolog létezett abban az időben. A verda a filmet követő Thunder Ball című moziban is szerepelt, amikor mind a titkos ügynök, mind a négykerekű a popkultúra ikonjaivá váltak. A DB5 kapcsolata a franchise-zal korántsem ért véget és még hat Bond-filmben szerepelt, köztük a következő részben is.

Lehet, hogy a DB5 a leghíresebb Bond-autó, de messze nem ez az egyetlen Aston Martin, amely a sorozatban feltűnik. A kétperces videóban egy egész sor, kütyükben gazdag modellt láthatunk, köztük az eredeti DBS-t, amelyet az 1969-es Őfelsége titkosszolgálatában elnevezésű moziban figyelhetünk meg és a V-12-es Vanquish-t, amely a 2002-es Halj meg máskor című filmben szerepelt.

A Bond és az Aston Martin közötti tartós szerelem csak tovább erősödött, mióta Daniel Craig 2006-ban átvette a főszerepet. A híres DB5-ös mellett az elegáns kém egy DBS V12-est vezetett a Casino Royale-ban (2006) és az azt követő Quantum csendjében (2008), valamint egy DB10-est a Spectre-ben (2015). Az összes eddig felsorolt modell mellett rendkívül veszélyes kaszkadőrmutatványok láthatóak még a videóban.

Az éles szemű megfigyelők észrevehetik, hogy Bond két Aston Martinja - a DBS Superleggera és a Valhalla szuperautó - hiányzik a tekercsről. Szerencsére a márka megerősítette, hogy mindkét értékes járgány megjelenik a legújabb filmben. Ami viszont még ennél is jobb hír, hogy nem is kell sokat várni arra, hogy láthassuk őket. A Nincs idő meghalniszeptember 30-án érkezik a magyar mozikba és legalább négy különböző Aston Martint csodálhatunk majd meg benne.

A figyelmetekbe ajánljuk