James Bond-rajongók, figyelem! Most a tiétek lehet Sir Sean Connery Aston Martinja!

Illusztráció.

James Bond-rajongók, figyelem! Most a tiétek lehet Sir Sean Connery Aston Martinja!

Az Aston Martin DB5 örökre beírta magát a filmgyártás történelemkönyvébe, amikor a harmadik James Bond-filmben, az 1964-es Goldfingerben debütált a vásznon.


A járművet a mozi megjelenése óta széles körben minden idők egyik leghíresebb filmes autójaként tartják számon, amely generációkon átívelő rajongótáborral rendelkezik. Az 1963 és 1965 között készült kevesebb, mint 1100 darab DB5 hihetetlen ritkaságnak számít.

Egy jó állapotban lévő példányért könnyen el lehet kérni közel egymillió dollárt. De mi történik akkor, ha egy Aston Martin DB5, amely a James Bond-színész, Sir Sean Connery személyes tulajdonában volt, felbukkan egy aukciósházban? A válasz egyszerű: a gyűjtők megőrülnek.

Az 1964-es DB5/1681/R alvázszámú DB5-öt a Broad Arrow Auctions idén augusztus 17-én és 18-án, a Monterey Jet Center aukción kínálják fel. A hóárnyékszürke színben, vörös bőrrel bevont DB5-öst a Connery család nevében árulják, és a becslések szerint 1,4 és 1,8 millió dollár (515 és 663 millió forint) közötti összegért kelhet el.

A DB5-öst eredetileg egy bizonyos Arthur White vásárolta 1964 júliusában, California Sage Blue színben, fekete bőrrel a belsejében. A legendás hollywoodi színész 2018-ban szerezte meg a járművet az Aston Martin-specialista RS Williams révén. Connery azonnal átfestette, hogy hasonlítson a Goldfinger című film Bond-autójára. A nyertes licitáló a legendás négykerekű mellett egy fantasztikus élménnyel is gazdagodhat. A győztes a háromszoros Forma-1-es világbajnokkal, Sir Jackie Stewartal együtt vezetheti az autó egy-két kör erejéig.

A Connery és Stewart életre szóló barátok voltak, és hosszú, négy évtizedes közös jótékonysági munkájukat is együtt végezték, emellett a Connery család továbbra is támogatja apjuk örökségét és elkötelezettek a régi barátja iránt"

– jegyezte meg a Broad Arrow Auctions.

Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk