A Coca-Cola egyszer már próbálkozott hasonlóval, aminek nem lett túl jó vége.

Az izraeli SodaStream nevű márka itthon is egyre több embernek lehet ismerős: a cég olyan gépeket értékesít, amely csapvízből varázsol szódát, szörpöt, üdítőt vagy energiaitalt – mindezt az otthonunkban. A PepsiCo még 2018-ban fel is vásárolta a vállalatot, hogy utána bejelentsék a közös nagy dobásukat: piacra dobják a vállalat otthon elkészíthető Pepsi, Pepsi Max, Miranda, Mirinda Diet, 7 Up és 7 Up Free ízesítésű üdítőit.

Az újdonság először Svédországban és Norvégiában vállt elérhetővé, majd később Németországban és Franciaországban is debütáltak.

Idén nyáron pedig az otthon elkészíthető változatok megérkeztek Magyarországra is.

A SodaStream gépei egyébként nem túl bonyolult: a szénsavat a visszaváltható patronok segítségével lehet a vízzel töltött palackokba juttatni, ráadásul a buborékok mennyisége is szabályozható. Ahogy fentebb írtuk, a gépekkel eddig is lehetett üdítőket gyártani, de mostantól a Pepsi népszerű termékei is bekerültek a kínálatba.

A 440 milliliteres koncentrátumokból akár kilenc liter üdítő is készíthető.

Ahogy a 24.hu is kiemelte, a SodaStream előretörésében szerepet játszik, hogy jóval környezetkímélőbb az eljárás, mintha mondjuk szénsavas ásványvizet vásárolnánk a boltokban. Ugyan gépekhez járó műanyag palackokat ritkán, de cserélni kell, a gyártó szerint így is 2500 PET palackot válthat egy háztartásban egy darab műanyag palack.

A Coca-Cola pár éve már próbálkozott hasonlóval: 2015-ben a Keruig Kold gépeivel kötött megállapodást az otthoni üdítők elkészítéséhez, de annyira nem keresték az amúgy drága eszközt, hogy már egy év után felhagytak vele.

Friss

Videójáték lesz A galaxis őrzőiből

A játékot a Deus Ex mögött álló csapat fejlesztette.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Buffon visszatér oda, ahol kezdte

Következő klubja az a csapat lesz, ahol első profi mérkőzését játszotta, nem tervez továbbra se visszavonulni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Sándor Emese

Itt az ideje megbocsájtanod Skrillex bűneit: ezt hallgasd!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk