Liszkay Mihály, a Hollandián át Kanadából hazatért magyar kalandor unokájáról nevezte el ezt a gyönyörű cabernet franc tételt; amely ennek megfelelően friss, lendületes és rendkívül sok vidámsággal teli. Az ország egyik legértékesebb szőlőterületéről szüretelt bor mind ízében, mint illatában kirobbanóan gyümölcsös aromákkal teli. De vajon mit illik enni egy ennyire kifinomult borhoz? Szerintünk leginkább grillezett kacsamellet.
Hozzávalók
- 2 darab kacsamell;
- 2 ujjnyi gyömbér;
- 2 evőkanál sherry;
- 2 evőkanál szójaszósz;
- 1 kávéskanél cayenne-bors;
- 2 teáskanál balzsamecet;
- 2 evőkanál olívaolaj;
- valamint só és bors ízlés szerint.
Unsplash / Sebastian Coman Photography
Másnap kenjük meg a grilltálcát olajjal, majd az írdalt részével lefele helyezzük el benne a kacsát. Ezt az oldalt süssük 10 percig, majd fordítsuk meg, és úgy süssük még körülbelül 6 percig. Köretnek tálaljunk mellé valamilyen tavaszi salátát, poharunkba pedig töltsünk a 10-12 fokosra hűtött Liszkay cabernet franc-ból.
De mi az a VinCe Klub?
Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.