Most pedig az utóbbihoz mutatunk egy igazán könnyű receptet!
Hozzávalók a tortához:
- 225 g pisztácia
- 200 g cukor
- 3 szétválasztott tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanálnyi szóda
- negyed teáskanálnyi só
Hozzávalók a krémhez:
- 125 ml tejszín
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd egy 23 centiméter átmérőjű tortaformát kivajazunk. Ezután a pisztáciát egy forró vízzel teli serpenyőbe öntjük és kevesebb mint egy percig áztatni hagyjuk ( kb. félpercig). Ha ezzel megvagyunk leszűrjük, száraz konyharuhába terítjük és ledörzsöljük a héját. A pisztáciát és a cukrot robotgép segítségével finomra őröljük.
Ezt követően az őrölt pisztáciát a tojássárgájával és citromhéjjal, sütőporral, a szódabikarbónával és a pici sóval összekeverjük.
A tojásfehérjét szintén a robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd egy spatulával a masszához adagoljuk. Ha alaposan összedolgoztuk, akkor a sütőformába kanalazzuk. Az előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Az idő leteltével tűpróbát végezhetünk, ha a tű tiszta marad miután beleszúrtuk a tésztába, akkor a torta kész van. Ha kivettük a sütőből hagyjuk még 10 percig a tortaformában állni, majd távolítsuk el a sütőforma oldalát.
A tálalás előtt pedig a tejszínt és a cukrot sűrű krémmé dolgozzuk, majd a szeleteket egy kis adag krémmel díszítjük.
Forrás: Torták