A döntőben élőben kellett megalkotni a nagy művet. Győzött a Kíváncsiság és a Hisztéria.

Füredi Krisztián, tápiószecsői cukrászmester alkotása nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, konkrétan a Curiositas – Kíváncsiság nevű finomság lett a győztes. Készítője a Hisztéria Cukrászda munkatársa.

Magyarország Cukormentes Tortája a JÓkenyér cukrászat csapatának műve, mégpedig a „Szentivánéji Álom".

Két nyertes

MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete immár tizennegyedik alkalommal hirdette meg a versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. A testület kimondottan olyan ízeket, receptek, tortákat részesít előnyben, amelyek hazánkkal, illetve a nemzeti ünneppel összefüggésbe hozhatók. Az pedig már nem is lehet kérdés, hogy kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokból kell elkészíteni a nagy művet.

A Curiositas esetében mandulás tésztára tejcsokoládés-mogyorós ropogós, birsalma zselé, mandulamousse és étcsokoládés áthúzó került. Mondjuk ki: pokolian jól hangzik, ennél csak az íze lehet jobb.

Három forduló értékelés után születik meg a győztes. A verseny különlegessége, hogy a döntő során a versenyzőknek élőben kell elkészíteniük a nevezett tortát.

Forrás: cukraszat.net

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk