Ha van egy kis paradicsomod, fokhagymád és olívaolajad, akkor mindened megvan, ami ehhez az egyszerű olasz mártáshoz szükséges.
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 doboz (400 g ) hámozott paradicsom konzerv
- 1 kis ág friss bazsalikom
- 1 teáskanál kóser só
Elkészítése:
Törjük össze és hámozzuk meg a gerezd fokhagymákat. Melegítsünk fel két evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, amíg csillogni nem kezd. Majd adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk 1-2 percig. Ezt követően óvatosan öntsük hozzá a két konzerv hámozott paradicsomot és a levét. Adjunk hozzá egy nagyobb ág friss bazsalikomot, ha használ, fűszerezzük egy teáskanál kóser sóval és 1/4 teáskanál fekete borssal, és keverjük össze. Forraljuk fel.
Csökkentsük a hőfokot közepesen alacsonyra, és fedő nélkül pároljuk, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Ha ezzel megvagyunk, vegyük le a serpenyőt a tűzről. Vegyük ki a bazsalikom ágat, majd turmixoljuk össze közvetlenül az edényben, amíg teljesen sima nem lesz. Ezután pedig még ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.