Talán soha nem kóstoltál még ennél finomabb brownie-t, mint a legendás színésznőét: az illata, az állaga, egy megtestesült csokoládés öröm.


Ennek a receptnek egy változata a The Ladies' Home Journal 1975. augusztusi számában Katharine Hepburnnel készült interjúhoz készült, azóta pedig a világon egy igazán közkedvelt receptté vált a brownie-rajongók körében.

Hozzávalók:

  • ½ csésze kakaó
  • ½ csésze vaj
  • 2 tojás
  • 1 csésze cukor
  • ¼ csésze liszt
  • 1 csésze apróra vágott vagy tört dió vagy pekándió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítése:

A legjobb ebben a receptben az, hogy nagyon egyszerű elkészíteni. Azzal kezdjük, hogy a vajat egy edényben megolvasztjuk a kakaóporral együtt. Alaposan keverjük össze, majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a cukrot, ezt követően a tojásokat és a vaníliakivonatot. Keverjünk bele a lisztet, illetve egy csipet sót és az apróra vágott diót, s kevergessük amíg sűrű tésztát nem kapunk. Végül öntsük a tésztát egy vajazott sütőformába, és süssük addig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz, de ahogy egykor Hepburn mondta, ügyelni kell arra, hogy ne süssük túl, különben kiszárad.

(cooking.nytimes)

A figyelmetekbe ajánljuk