Kezdő cukrászok előnyben, a sütés nélküli túrótorta sokak kedvence, és ami a legjobb benne, hogy szinte lehetetlen elrontani.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál zselatinpor
- 4 dl tej
- 1/2 kg túró
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor
- 15 dkg vaj
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- babapiskóta vagy piskóta alap
Elkészítése: A zselatinport két dl tejben megáztatom, addig pedig a másik két dl tejet feltesszük forrni. Ezt követően a forrásban lévő tejbe beleöntjük a megduzzadt zselatint.
A zselatinos tejet összeturmixoljuk a többi alkotóelemmel – túró, tojás, cukrok, citromhéj, vaj – amíg egy folyósabb masszát nem kapunk.
Elővesszük a csatos tortaformát és mielőtt beletennénk a masszát, hideg vízzel áttörölgetjük. Ha ezzel megvagyunk belehelyezzük a piskótát, majd ráöntjük a túrós masszát. Az évszaknak megfelelő gyümölcsökkel megszórjuk, szinte bármilyen gyümölcs remekül illik hozzá.
Ha elkészültünk tegyük hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni.