Kezdő "cukrászok" előnyben, a sütés nélküli túrótorta sokak kedvence, és ami a legjobb benne, hogy szinte lehetetlen elrontani.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 4 dl tej
  • 1/2 kg túró
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • babapiskóta vagy piskóta alap

Elkészítése: A zselatinport két dl tejben megáztatom, addig pedig a másik két dl tejet feltesszük forrni. Ezt követően a forrásban lévő tejbe beleöntjük a megduzzadt zselatint.

A zselatinos tejet összeturmixoljuk a többi alkotóelemmel – túró, tojás, cukrok, citromhéj, vaj – amíg egy folyósabb masszát nem kapunk.

Elővesszük a csatos tortaformát és mielőtt beletennénk a masszát, hideg vízzel áttörölgetjük. Ha ezzel megvagyunk belehelyezzük a piskótát, majd ráöntjük a túrós masszát. Az évszaknak megfelelő gyümölcsökkel megszórjuk, szinte bármilyen gyümölcs remekül illik hozzá.

Ha elkészültünk tegyük hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni.

A figyelmetekbe ajánljuk