Kezdő "cukrászok" előnyben, a sütés nélküli túrótorta sokak kedvence, és ami a legjobb benne, hogy szinte lehetetlen elrontani.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 4 dl tej
  • 1/2 kg túró
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • babapiskóta vagy piskóta alap

Elkészítése: A zselatinport két dl tejben megáztatom, addig pedig a másik két dl tejet feltesszük forrni. Ezt követően a forrásban lévő tejbe beleöntjük a megduzzadt zselatint.

A zselatinos tejet összeturmixoljuk a többi alkotóelemmel – túró, tojás, cukrok, citromhéj, vaj – amíg egy folyósabb masszát nem kapunk.

Elővesszük a csatos tortaformát és mielőtt beletennénk a masszát, hideg vízzel áttörölgetjük. Ha ezzel megvagyunk belehelyezzük a piskótát, majd ráöntjük a túrós masszát. Az évszaknak megfelelő gyümölcsökkel megszórjuk, szinte bármilyen gyümölcs remekül illik hozzá.

Ha elkészültünk tegyük hűtőbe és egy éjszakát hagyjuk állni.

Friss

Elkaszálták az új Alkonyzónát

Nem lesz harmadik évada a Jordan Peele-lel feltámasztott szériának.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk