Ebben a hőségben frissítő hatással bírhat a joghurtos uborkasaláta.


Ez az uborkasaláta krémes görög joghurttal készül, citrommal és fokhagymával. Elkészítése csupán 15 percet vesz igénybe.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 darab kígyóuborka
  • 400 gramm görög joghurt
  • 3 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 csokor kapor

Elkészítés

1. Először mossuk meg az uborkát, majd hámozzuk meg.

2. Ezután sózzuk meg és hagyjuk állni, várjuk meg, míg levet ereszt.

3. A görög joghurtot keverjük össze a citromlével, zúzott fokhagymával, összeaprított kaporral. Ezt sózzuk, borsozzuk.

4. Ha ez megvan, az uborkáról öntsük le a levet és forgassuk a joghurtba.

5. Hűtsük jól be, majd tálaljuk.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk