joghurt desszert fagyi

Fagylaltot fagylaltkészítő gép nélkül is készíthetünk, csak egy turmixgépre lesz szükségünk hozzá.


Ebben a kánikulában érdemes hideg desszerteket fogyasztani. A krémes joghurtfagyi olyan finomság, ami a család kedvence lehet nyáron.

A joghurtfagyiba tegyünk gyümölcsöt is, így izgalmasabb lesz. Az eredménnyel egy bolti fagyi sem veheti fel a versenyt.

Hozzávalók (4 főre)

  • 35 dekagramm görög joghurt
  • 3.5 deciliter habtejszín
  • 15 dekagramm porcukor
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 35 dekagramm gyümölcs: áfonya, málna ribizli

Elkészítés

1. Először adjuk hozzá a joghurthoz a cukrot és a citromlevet, majd botmixerrel turmixoljuk össze őket.

2. Ha már a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsöt is.

3. Ezt követően verjük habbá a habtejszínt, majd keverjük össze a joghurtos keverékkel.

4. Amennyiben van fagyigépünk, öntsük bele a keveréket. Ha nincs, a masszát helyezzük egy lapos edénybe, tegyük fagyasztóba. Félóránként botmixerrel keverjük át, amíg el nem éri a krémes állagot, ez 4-5 keverést jelent.

A fagyit érdemes jól zárható, műanyag tálban tárolni, de jégkrémadagolóba is tölthetjük.

(Forrás: Só Bors)


A figyelmetekbe ajánljuk