Fagylaltot fagylaltkészítő gép nélkül is készíthetünk, csak egy turmixgépre lesz szükségünk hozzá.
Ebben a kánikulában érdemes hideg desszerteket fogyasztani. A krémes joghurtfagyi olyan finomság, ami a család kedvence lehet nyáron.
A joghurtfagyiba tegyünk gyümölcsöt is, így izgalmasabb lesz. Az eredménnyel egy bolti fagyi sem veheti fel a versenyt.
Hozzávalók (4 főre)
- 35 dekagramm görög joghurt
- 3.5 deciliter habtejszín
- 15 dekagramm porcukor
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 35 dekagramm gyümölcs: áfonya, málna ribizli
Elkészítés
1. Először adjuk hozzá a joghurthoz a cukrot és a citromlevet, majd botmixerrel turmixoljuk össze őket.
2. Ha már a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a megmosott és lecsepegtetett gyümölcsöt is.
3. Ezt követően verjük habbá a habtejszínt, majd keverjük össze a joghurtos keverékkel.
4. Amennyiben van fagyigépünk, öntsük bele a keveréket. Ha nincs, a masszát helyezzük egy lapos edénybe, tegyük fagyasztóba. Félóránként botmixerrel keverjük át, amíg el nem éri a krémes állagot, ez 4-5 keverést jelent.
A fagyit érdemes jól zárható, műanyag tálban tárolni, de jégkrémadagolóba is tölthetjük.
(Forrás: Só Bors)