Szörfösök 1910-ből és 9 cool dolog az internetről

Előző héten megtudhattuk, hogy milyen elképesztő rendszerben működnek a hangyák, hogy Martin Scorsese már 11 évesen is művész volt, valamint, hogy már 110 évvel ezelőtt is léteztek hullámlovasok.Szörfösök 110 évvel ezelőtt

Reddit

Ezen az 1910-es években készült fotón 4 fiatalembert látunk, a kezükben egy-egy szörfdeszkával. Hirtelen nem is tudjuk, mi a meglepőbb: a tény, hogy már a múlt században is létezett ez a sport, vagy az, hogy mennyit változott a deszkák dizájnja.

Így készül a Carbonara egy igazi olasz étteremben

Vannak ételek, amikről azt gondoljuk, bárki képes elkészíteni őket, és ez talán nem is hazugság. A minőségben azonban lehetnek eltérések. Ilyen például a Spaghetti alla Carbonara, amit a világhírű étteremtulajdonos, Massimo Bottura éttermében például így készítenek.

Mangófa 57 nap alatt?

Naná! Ha pedig bizonyítékot szeretnénk, nézzük meg a fenti Instagram-felhasználó által közzétett videó, amin gyorsítva követhetjük végig, hogyan lesz élet egy mangó magjából.

Korszellem: régi autók hirdetése

Az autók általában tökéletesen reprezentálják az adott kor szellemét. Elég csak egy Trabantra gondolunk és máris a 80-as és 90-es évekbeli Magyarország jut eszünkbe. Ez igaz az autóhirdetésekre is, amikre ránézve, szinte egyből elfog minket valami nosztalgikus érzés.

Lenyűgöző kolónia: hangyák

Vajon hogyan élnek pontosan a hangyák? Milyen feladatokat látnak el? És mennyit dolgoznak? Ezekre a kérdésekre kaphatjuk meg a választ, ha megnézzük a Real Science egyik legfrissebb videóját.

A kijevi színes házak

Sárga, piros, kék és zöld – ezekben a színekben pompáznak a házak az ukrán főváros egyik kerületében. A városrész a földről nézve is csodálatos, madártávlatból viszont még lenyűgözőbb.

A 11 éves Martin Scorsese

flashbak.com

Martin Scorsese már gyerekként is zseni volt, erre pedig tökéletes bizonyítékként szolgálnak, azok a nemrégen előkerült rajzok, amiket az Oscar-díjas rendező még 11 éves korában készített, és amelyek a későbbiekben filmjei alapját képezték.

Egy nyers tojás élete

Vajon mennyi idő kell egy teljesen nyers tojásnak, hogy teljesen kiszáradjon? A válasz kiderül a Temponaut Timelapse nevet viselő Youtube-csatorna legújabb videójából.

Így látják a fiatalok a jelenlegi helyzetet

Még nekünk, felnőtteknek is nehéz megküzdeni a koronavírus-világjárvány okozta nehézségekkel, de vajon mit kezdenek a helyzettel a fiatalok? Farkas Benjámin saját generációjának gondolatait sűrítette be egyetlen videóba, az eredmény pedig magáért beszél.

Egy fa kreatív megmentése

Sok módja van az öregebb fák megmentésének, mégis az egyik legkreatívabb módja, ha körbe tekerjük és festünk rá. Pont úgy, mint ebben a videóban.

A figyelmetekbe ajánljuk