meditáló férfi mintás ingben barnás drapp színű vászonnadrágban szakállas jóképű göndör barna hajú mosolyog csukott szemmel fehér háttér előtt

A jelenlegi pandémiás helyzetben, pláne a korlátozások és a sportok megvonása következtében az emberek egyre ingerültebbek és érhető módon nehezebben viselik a bezártságot. Az alábbi meditációs appok segítik feloldani a feszültséget, és rátalálni belső hangunkra.


Több alkalmazást kifejezetten arra terveztek, hogy utat mutasson a kezdőknek, és további támpontokat adjon nekik, miután gyakorlott meditálókká váltak. Cikkünkben most öt applikációt mutatunk be, amelyekkel garantáltan kikapcsolódhatsz.

Insight Timer

Nem csak a kezdőknek, de a haladó meditálóknak is nagy kedvence az Insight Timer, amely jelenleg 4,9-es átlaggal rendelkezik az App Store-ban. Bár bizonyos funkciók csak fizetés ellenében érhetőek el, ingyenes verziója is nagyjából 70 ezer meditációs gyakorlatot és zeneszámot tartalmaz, ráadásul minden nap új tartalommal bővül. A teljesen kezdők egy hétnapos ingyenes tanfolyamon is részt vehetnek az alkalmazás letöltését követően.

Shine

A Shine abban különbözik a többi meditációs applikációtól, hogy a gyakorlatokhoz motiváló üzenetek is társulnak, amelyek lendületet adnak újabb gyakorlatok elsajátításához. Az app ingyenes verziójában hozzáférést kapunk az úgynevezett Daily Shine meditációkhoz, amelyek a nap bármely szakára, és különböző szituációkra is hasznos gyakorlatokat tartalmaznak.

Healthy Minds Program

Healthy Mind Innovations

A Healthy Minds Programot egy, az amerikai Wisconsin-Madison Egyetemhez tartozó nonprofit szervezet hozta létre annak érdekében, hogy tudatosságra ösztönözze a felhasználókat. Az applikáció teljesen ingyenes, tele meditációkkal és podcast stílusú órákkal, amelyek arra is rávilágítanak, hogyan és miért működik a meditáció. Nemcsak hogy a gyakorlatokkal csökkenthetjük a stresszt, de az app segítségével pozitívabban láthatjuk a világot és képesek leszünk jobban koncentrálni a napi feladatainkra és belső hangunkra.

Aura

Ezt az alkalmazást azoknak találták ki, akiknek egy nap csak néhány perces meditációra telik az idejükből. Az Aurával akár három perc alatt is végezhetünk gyakorlatokat, ha pedig megadjuk, hogy éppen hogyan érezzük magunkat és min szeretnénk változtatni, akkor személyre szabott, Spotify-jellegű tematikus gyakorlatokat is kaphatunk. Legyen szó az alvásminőség vagy a koncentrálóképesség javításáról, esetleg más hasonló jellegű célokról, az Aura mindenben segít: nyomon követi a hangulatunkat, életvezetési tanácsokkal lát el minket, valamint összeköt más felhasználókkal és meditációs tanárokkal.

Smiling Mind

A pszichológusok és oktatók által kifejlesztett Smiling Mind kiváló lehetőséget biztosít, ha együtt szeretnénk meditálni a családdal. Az app külön gyakorlatokat kínál felnőttek, gyerekek és családok számára, sőt, a munkahelyen vagy az osztályteremben végezhető gyakorlatok is találhatóak rajta.

Az egyes korcsoportokon belül specifikus beállítások közül választhatunk aszerint, hogy irányított meditációs gyakorlatot szeretnénk, a stressz szintünket csökkentenénk, az alvásminőségünkön, koncentrálóképességünkön, a sportteljesítményünkön vagy esetleg az étkezési szokásainkon javítanánk. Mi több, az alkalmazáshoz tartozó YouTube csatornán informáló és önsegítő videók is elérhetőek.

via Glamour

A figyelmetekbe ajánljuk