Jon Foreman walesi művész a tengerparton készít mandalákat kövekből.


Jon Foreman Instagram-fiókján rengeteg installációval találkozhatunk. Amíg sokan otthon ültek a karantén miatt, Foreman a tengerparton készített kövekből gyönyörű képeket. Idén James Brunt művésszel is együttműködött egy projekt keretében. Brunt egyébként hasonló műveket készít, nagyrészt falevelekből.

Foreman lenyűgöző mintákat állít össze csigákra emlékeztető kanyargó elemekkel, legtöbbször mandalára hasonlító képi világgal. Mivel a kavicsokat homokba helyezi, természetközeli állapotba kerülünk csak azáltal, hogy megtekintjük műveit. Az említett tekervények miatt pedig az installációk megbabonázóak. A forma, a méret, a színek, és az árnyék precíz összjátéka meditáció a szemnek. Mivel a művek nem maradandóak, Jon a róluk készült fotókat eladásra kínálja fel online üzletében.

Friss

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

4 fűszer, amik rendkívül egészségek

Rengeteg fűszert gyógyászati tulajdonságaik miatt használtak, mielőtt a gasztronómia meghatározó alappilléreivé váltak volna. A modern tudomány pedig bebizonyította, hogy közülük jó néhány valóban figyelemre méltó egészségügyi előnyökkel jár.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk