illuminati

A mindent látó szem rejtélye  – öt tény az Illuminatiról

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint az Illuminátusok egy hatalmas titkos társaság, amely a világ eseményeit irányítja azzal a céllal, hogy létrehozza az egyvilági kormányt. A csoportot azzal vádolják, hogy a francia forradalomtól kezdve a JFK elleni merényletig mindent megrendezett. De mi az igazság?

Megalakulás

1776-ban Bajorországban egy egyetemi tanár megalapította az Illuminátusokat. A titkos társaság nemes eszmékkel alakult, mint például a szabadság, az egyenlőség és a kormányzati elnyomás elleni küzdelem.

De sokan mondják azt is, hogy az Illuminátus öt taggal alakult, és gyorsan növekedett. Így nyolc év alatt több mint 2000 tagja volt. A befolyásos és gazdag emberek toborzására összpontosítottak.

Mit olvasol?

Ahhoz, hogy egy újonc magasabb szintre léphessen a közösségben, olyan információkat kellett szolgáltatnia, mint a birtokában lévő könyvek neve, ellenségeinek kiléte és azok gyenge pontjai. Azt is meg kellett ígérniük, hogy minden személyes érdeküket feláldozzák a társadalom érdekeinek.

Egy másik figyelemre méltó követelmény volt a tagokkal szemben, hogy arra ösztönözték őket, hogy mindig gyűjtsenek információkat a csoport számára. Ez magában foglalta az emberek megfigyelését, és azt, hogy bárkitől, akivel beszéltek, megpróbáltak információkat gyűjteni, és minden hasznos információról jelentést írtak.

Mindent látó szem

Minerva baglya

commons.wikimedia.org

Az első könyv A szem a piramisban címet viselte, és a regény tévesen azt állította, hogy ezt a szimbólumot az Illuminátusok a bajorországi alapítás óta használják. Azóta pedig gyakran használják az Illuminátusokra vonatkozó popkulturális utalásokban.

A mindent látó szem azonban eredetileg keresztény szimbólum volt, amely Isten mindent látó szemét jelképezte. Később a szabadkőművesek is átvették. Az illuminátusok által használt valódi szimbólum egyébként a Minerva baglya volt.

A bukás

A társaság bukása 1787-ben következett be, amikor a bajor herceg-választó halálbüntetéssel sújtotta az illuminátusok tagságát.

Az amerikai választók 28%-a hisz az Illuminátusban

A Public Policy Polling 2013-as felmérése szerint az amerikai választók 28%-a úgy véli, hogy egy titkos, globalista célokat követő hatalmi elit összeesküvést sző, hogy végül egy tekintélyelvű világkormány vagy Új Világrend révén uralja a Földet.

Összehasonlításképpen: 7% hisz abban, hogy a holdraszállás kamu, 20% hisz abban, hogy az oltások és az autizmus között kapcsolat van, és 21% hisz abban, hogy egy UFO zuhant le Roswellben, Új-Mexikóban.


A figyelmetekbe ajánljuk