Lassan a kultúra több területén elkezdődik a karantén utáni visszarendeződés. De mi a helyzet a színházakkal? Mutatunk pár fotót arról, hogy zajlik egy új darab maszkos próbája, Alföldi Róbert rendezésében.


Olvasópróba után kényszerszünet

Alf\u00f6ldi R\u00f3bert maszkban egy sz\u00ednh\u00e1zi pr\u00f3b\u00e1n

A rendező: Alföldi Róbert

Budaörsi Latinovits Színház / Borovi Dániel

Májusra tervezték a Beaumarchais: Figaro házassága című darab bemutatóját, Alföldi Róbert rendezésében a Budaörsi Latinovits Színházban. A járványügyi vészhelyzet kihirdetése előtt, utolsó pillanatban még sikerült megtartani az előadás olvasópróbáját, de március 16-tól a próbák leálltak.

Színházi próba – sokszínű maszkokban

Budaörsi Latinovits Színház / Borovi Dániel

A március közepén megszakadt próbafolyamat május végén folytatódhatott. Borovi Dániel fotói segítségével most bepillanthatunk a próbaterem zárt ajtói mögé.

A Latinovits Színházban a karantén alatt sem állt meg az élet. A társulat színészei online programokban vettek részt, verset és mesét mondtak, énekeltek, illetve több jótékonysági kezdeményezésnél is besegítettek.

A Figaro házassága bemutatóját 2020 őszére tervezik.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk