Lemondott a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról Vidnyánszky Attila
MTI/Hegedüs Róbert

Lemondott a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila a november 10-én történt baleset miatt döntött a távozás mellett.


Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert

– közölte a Nemzeti Színház a Magyar Nemzettel.

A november 10-én megrendezett Rómeó és Júlia című előadás során súlyosan megsérült két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó.

A különböző információk szerint a baleset a kulisszák között történt, a Szász Júliát tartó Horváth Lajos Ottó elvesztette az eszméletét, ezután pedig mindketten több emeletet zuhantak.

Az előadást félbeszakították, a művészeket pedig azonnal a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára szállították, és még aznap megműtötték őket.

Az egyetem nemrégiben adott tájékoztatást a színészekkel kapcsolatban, amelyben elmondták, hogy állapotuk ugyan stabil, de még nem hagyhatják el a klinikát.

Vidnyánszky Attila 2013. július 1 óta vezeti a Nemzeti Színházat, és idén, 2023-ban kezdte meg a harmadik igazgatói ciklusát, amely 2028-ig tartott volna.

Frissítés:

Időközben a Kulturális és Innovációs minisztérium kiadott egy közleményt, amely szerint Csák János miniszter nem fogadta el Vidnyánszky Attila azonnali lemondását, tehát az igazgató a vizsgálat végéig biztosan a színház élén marad.

A miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A Minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást

– írták a közleményben.

A figyelmetekbe ajánljuk