Hollywoodi sztárok hazugságvizsgálón és 9 cool dolog az internetről

A világháló egyik legnagyobb erőssége, hogy szüntelenül ellát minket érdekesebbnél érdekesebb tartalmakkal. Múlt héten például megnézhettük, hogyan néz ki egy gitár belülről, megismerkedhettünk az olasz eredetű umarell szóval, valamint kiderült, hogy mi volt a némafilmek trükkje.


1. Hazudj, ha mersz!

Bárcsak tudnánk, hogy mikor mondanak nekünk igazat – gondoljuk egyes esetekben. De mi lenne akkor, ha életünk gyanús személyeit valóban hazugságvizsgálóra köthetnénk? A Vanity Fair gondolt egy zseniálisat, és világsztárokkal készített poligráfos beszélgetéseket. Jennifer Lawrencre igazságára több, mint 19 millióan voltak kíváncsiak. Az interjú során olyan kínos kérdéseket feszegettek, mint hogy: Amy Schumer túl sokat ír neki? Van-e kedvenc testvére? Ismer-e valakit az Illuminátusból? Vagy, hogy milliárdos létére sosem ad borravalót?

2. A Földgömb


Képzett kézművesek és iparművészek bemutatják, hogyan lehet elkészíteni egy tökéletes földgömböt. Mindezt visszautazva az időben, hiszen a felvételek 1955-ben készültek.

3. Miniatűr művészet

A magyar művész, Csákvári Péter úgy tűnik, imád játszani az étellel, hiszen különböző gyümölcsökből és élelmiszerekből készít miniatűr történeteket. Az élet minden pillanatából láthatunk részleteket Péter alkotásaiban, legyen szó gyermekded hócsatáról, munkáról, autóbalesetről vagy akár búvárkodásról.

4. Gitár

Reddit / starfuckersinc

Vannak dolgok az életben, amit mindenképp egyszer látnunk kell, de sosem gondolunk rá, sőt talán eszünkbe se jutna. Mégis miképp mutat egy gitár belülről? Ez a kérdés valószínűleg nem sokszor fordult meg a fejünkben, ennek ellenére rendkívül érdekes látvány.

5. Önkritika

A mókás, önkritikus fotó Yuni Yoshida, japán képzőművész alkotása.

6. Jack Nicholson és a Ragyogás

Az 1980-as Ragyogás című filmet, a mai napig a világ egyik leghátborzongatóbb filmjeként tartják számon. Nyílt titok, hogy a Jack Nicholson feleségét játszó Shelley Duvall valóban tartott a színésztől a forgatás ideje alatt. Ami nem csoda, hiszen elképesztő zsenialitással bújt az őrült Jack Torrance bőrébe. Ebben a videóban pedig megtekinthetjük, Nicholson miképp készült fel az ikonikus baltás jelenetre.

7. Tanulj meg egy új kifejezést: umarell

Wikipedia

Gondoltad volna, hogy Bolognában külön kifejezés van azokra az idős férfiakra, akik előszeretettel töltenek időt az építkezéseket, különösen az útépítéseket bámulva, hátul összekulcsolt kézzel? Ők az úgynevezett umarellek.

8. A némafilmek trükkjei

A mai CGI-filmek nézésekor szinte elfelejtjük, hogy honnan eredeztethetőek a filmalkotás speciális effektusai. Nem árt tudni, hogy már a 20-as években, Chaplin idején is előszeretettel használtak különféle trükköket a filmkészítők.

9. Férfi parfüm

Getty Images / Sam Shere

Illatos főzetét szagolja az az úr, aki férfiaknak készített piperecikkeket.

10. Az elfeledett Oscar-díjas jugoszláv rajzfilm

Surogat azaz A helyettesítő egy 1961-es rövid animációs film, amelyet Dušan Vukotić horvát rendező készített. A következő évben pedig Oscar-díjat nyert vele rövid filmes kategóriában.

A figyelmetekbe ajánljuk